Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Punt d’Informació de l’Antiga Estació assoleix el segell de qualitat turística SICTED Aquesta qualificació està promoguda per l'Institut de Turisme d'Espanya i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Punt d’Informació de l’Antiga Estació assoleix el segell de qualitat turística SICTED

Aquesta qualificació està promoguda per l'Institut de Turisme d'Espanya i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.
El Punt d’Informació de Rubí, situat a l’Antiga Estació, ha estat reconegut amb la distinció del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED), una metodologia de treball que cerca la millora de la qualitat del servei en empreses i serveis turístics. Aquest programa de millora, impulsat des de l'Institut de Turisme d'Espanya (TURESPAÑA) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), s'adreça a les empreses públiques i privades del sector, amb una atenció especial als responsables de l'atenció personalitzada a clients i visitants.

El regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Martí Pujol, ha expressat la necessitat de sotmetre regularment la qualitat dels serveis públics a avaluacions externes que ajudin a millorar-los, així com la pressió del context econòmic actual obliga el sector privat a fer-ho constantment. En aquest sentit, Pujol remarca que “la qualitat de l’oferta hotelera de Rubí és molt competitiva, i permet als establiments mantenir unes mitjanes d’ocupació de l’ordre del 80% amb un volum de llits disponibles superior al de ciutats més grans”. La senyalització del patrimoni, la millora del servei d’atenció als visitants, la recuperació del Celler, etc. són accions que, sumades, augmenten la percepció de qualitat de la ciutat davant dels seus ciutadans, però també davant dels visitants que rep Rubí en un nombre molt superior al que se sol pensar. “Estem estudiant les preferències d’oci, culturals i gastronòmiques dels visitants per tal de millorar la seva experiència i potenciar el seu impacte econòmic”, remarca el regidor.

Millorar l’experiència i satisfacció del turista

Aquesta distinció del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques, promogut per l'Institut de Turisme d'Espanya (TURESPAÑA) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que treballa amb empreses i serveis turístics per tal de millorar l'experiència i satisfacció del turista.

Els requeriments per assolir la distinció del SICTED passen per demostrar, en una avaluació externa independent, evidències objectives del compliment tots i cadascun dels requisits de les bones pràctiques que s’especifiquen en els manuals del programa, i la concreció i programació dels aspectes a millorar durant l’any següent. És a partir de la finalització de tot el procés amb èxit, quan es lliura el distintiu de qualitat.

Actualment 390 empreses de serveis turístics de la província de Barcelona (el territori de l'estat espanyol amb més empreses distingides) compten amb el reconeixement d’aquest sistema de qualitat que ofereix, entre d’altres beneficis, millorar els processos relacionats amb l’atenció a l’usuari o client i millorar la qualificació de l'equip.