Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pròxim dijous 1 de juliol se celebra la Marató de Sang a la ciutat L’acte es farà al llarg de tot el dia al Teatre Municipal La Sala. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El pròxim dijous 1 de juliol se celebra la Marató de Sang a la ciutat

L’acte es farà al llarg de tot el dia al Teatre Municipal La Sala.
La nostra ciutat tornarà a acollir una Marató de Donació de Sang, organitzada de forma conjunta entre l’Ajuntament de Rubí i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental. El pròxim dijous 1 de juliol, de 9 a 21 h de forma ininterrompuda, qualsevol ciutadà o ciutadana major de 18 anys que ho desitgi podrà realitzar la seva donació de sang a La Sala Teatre Municipal. Aquesta acció, promoguda pel Banc de Sang i Teixits, vol sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang de forma periòdica i, alhora, captar nous i noves donants.

A més, per tal de facilitar la participació de la ciutadania fent aquest gest solidari, s’han organitzat activitats diverses i un espai lúdic pels més petits, on poder estar sota la supervisió d’algun adult mentre els pares i mares realitzen el procés de donació.

Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys, un pes de 50 kg o més, no haver patit hepatitis després dels 12 anys, i no cal anar en dejú.

A banda de les 80 campanyes a la setmana que realitza la flota d’equips mòbils, el Banc de Sang i Teixits porta a terme des del 2002 una campanya de Maratons de Donació de Sang arreu de Catalunya, com la que se celebrarà a Rubí. En aquestes maratons, es combina la donació de sang amb una jornada festiva, marcada per diferents activitats i actuacions, un emplaçament d’ambient social i agradable, una gran flexibilitat horària i un important desplegament de serveis que no es donen en una campanya habitual. Més de 60 poblacions de tot Catalunya acullen cada any una Marató de Donació de Sang.