Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El proper 15 de juny, l’Ajuntament convida la ciutadania rubinenca a posar els 'Barris al dia' A través d’aquest projecte, una de les mesures excepcionals de lluita contra la crisi d’enguany, es duran a terme treballs de millora urbana i de l’espai públic a la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El proper 15 de juny, l’Ajuntament convida la ciutadania rubinenca a posar els 'Barris al dia'

A través d’aquest projecte, una de les mesures excepcionals de lluita contra la crisi d’enguany, es duran a terme treballs de millora urbana i de l’espai públic a la ciutat.
Aquest any, l’Ajuntament de Rubí dedicarà 400.000 euros per a poder fer front a projectes de millora urbana i de l’espai públic als barris de Rubí. El projecte, batejat amb el nom de “Barris al dia”, és una de les accions del paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013, que enguany s’ha dotat amb 2.930.000 euros, 1,8 milions d’euros més que l’any passat.

En els darrers anys, en els quals s’ha produït una davallada dels ingressos municipals com a conseqüència de la crisi, el consistori ha vist reduïda la seva capacitat per continuar oferint el mateix nivell de manteniment dels espais públics de la ciutat. No obstant, l’Ajuntament de Rubí considera essencial realitzar aquest manteniment, ja que l’espai públic és l’espai de trobada, de relació, d’oci i de manifestació de la pluralitat i la diversitat. Gràcies al romanent positiu aconseguit el 2012, fruit, en gran mesura, de les polítiques d’austeritat i de racionalització de la despesa que ha aplicat l’Ajuntament de Rubí des que es van detectar els primers símptomes de la crisi econòmica, el consistori té la voluntat de donar continuïtat a aquestes mesures anticrisi l’any vinent.

La decisió sobre quins projectes s’executaran es prendrà amb la col·laboració de la ciutadania i de les entitats de Rubí, en el decurs d’una jornada participativa que es durà a terme el dissabte, 15 de juny. Així, seran els veïns i veïnes, en el marc de l’espai participatiu del projecte Compromís de Barri i agrupats en funció del districte al qual pertanyen, els que prioritzaran quines actuacions cal dur a terme, tenint en compte les necessitats detectades i els recursos disponibles.

Les accions proposades per l’Ajuntament i que els rubinencs i rubinenques hauran d’ordenar segons la seva importància fan referència a diversos àmbits: senyalització, zones verdes i mobiliari urbà, parcs infantils, il·luminació, reparacions de calçada i de panots de voreres. El consistori farà propostes d’actuació al voltant d’aquests eixos a partir de criteris tècnics i tenint en compte, d’una banda, el pressupost disponible (uns 60.000 euros per a cada districte) i, de l’altra, les demandes i peticions fetes per entitats i ciutadania a través d’instàncies i dels temes tractats a les diferents meses de convivència i ciutadania. Els participants podran sugerir noves necessitats, dins aquests eixos temàtics, que també hauran de prioritzar al costat de les propostes municipals.

Després de l’estiu, es convocarà una nova reunió per presentar els projectes que l’Ajuntament portarà a terme a tota la ciutat. La intenció és que aquells projectes que s’hagin prioritzat i que siguin viables dins el pressupost de cada districte s’executin durant el darrer trimestre de l’any.

Comissió de seguiment
En el decurs de la jornada participativa es demanarà a les persones participants que escullin un representant de cada districte per tal que formi part de la Comissió Cívica de Seguiment del projecte, a la qual també hi seran representants els partits polítics amb representació al consistori.

Aquesta comissió controlarà que el procés participatiu s’executi conforme a allò previst i fiscalitzarà el procés de contractació i d’execució de les obres.

Camins escolars
Una part dels recursos del projecte “Barris al dia” es destinarà a la creació d’un camí escolar que unirà l’Escola Pau Casals, l’Escola Schola i l’Escola Montserrat, un projecte llargament reivindicat pels membres del Consell dels Infants. El consistori destinarà uns 20.000 euros a l’execució d’aquesta iniciativa, que permetrà disposar d’unes rutes d’accés a aquests centres educatius per tal que els infants hi puguin arribar tots sols seguint un itinerari marcat. Paral·lelament, també es destinaran 20.000 euros més a millorar la senyalització d’orientació.