Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte 'La Bugaderia Rubí', presentat per alumnes del JV Foix, premiat a la 8a Nit dels nous professionals El certamen ha guardonat un total de 10 projectes d’estudiants de Formació Professional del Vallès Occidental. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte 'La Bugaderia Rubí', presentat per alumnes del JV Foix, premiat a la 8a Nit dels nous professionals

El certamen ha guardonat un total de 10 projectes d’estudiants de Formació Professional del Vallès Occidental.
La Nit dels nous professionals ha premiat aquest dimarts una desena de projectes d’alumnes de Formació Professional de la comarca, en un acte celebrat a la seu de la Cecot, a Terrassa. Un dels treballs guardonats ha estat “La Bugaderia Rubí”, presentat per un grup d’estudiants de l’Institut JV Foix de Rubí, que s’ha endut el primer premi de la modalitat Crèdits de Síntesi i/o Projectes de Cicle Formatiu de Grau Superior.

Amb el projecte “La Bugaderia Rubí”, els alumnes rubinencs proposen la creació d’una bugaderia d’autoservei que ofereixi, a preus molt assequibles, una neteja ràpida de roba ordinària, així com de productes tèxtils i d’altres que no es poden rentar a casa. L’espai comptaria amb recursos per a fer l’espera més agradable, com ara connexió wifi.

En aquesta 8ª edició de la Nit dels nous professionals s’han presentat un total de 84 projectes per a les diferents modalitats, procedents de 23 centres educatius de la comarca. A banda del projecte rubinenc, també han estat premiats altres treballs de centres de formació professional de Terrassa, Montcada i Reixac, Sabadell i Sant Cugat. Els alumnes guanyadors han recollit el seu premi, amb una dotació econòmica d’entre 500 i 700 euros, i han pogut explicar les característiques del seu projecte i la seva idea.

Pel que fa als altres premiats, el Centre Tecnològic Leitat estudiarà la viabilitat econòmica dels projectes de grau superior i la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa organitzarà estades internacionals en empreses europees per a dos estudiants. Els projectes finalistes dels cicles formatius podran optar també al Millor projecte d’emprenedoria de l’alumnat de formació professional, concurs d’àmbit català promogut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El certamen està organitzat per l'Ajuntament de Terrassa i pel Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica (COPEVO), amb el suport de la Cecot i de diverses institucions, entitats i empreses. Els premis de La Nit dels nous professionals volen distingir el treball d’aquests joves i fomentar la cultura emprenedora. També volen motivar als alumnes de qualsevol família professional per seguir endavant en la seva qualificació, prestigiar la formació professional i valorar-la socialment, tant des dels centres educatius com des de les empreses i institucions.

Relació de premiats
Crèdits de Síntesi i/o Projectes de Cicle Formatiu de Grau Mitjà
1r premi
Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa
Centraleta de telefonia IP

2n premi
Institut Montserrat Roig de Terrassa
Eco-petjada

Crèdits de Síntesi i/o Projectes de Cicle Formatiu de Grau Superior
1r premi
Institut J.V. Foix de Rubí
La Bugaderia Rubí

2n premi
Institut La Ferreria de Montcada i Reixac
Innovadent SL

Projectes de Cicle Formatiu de Grau Superior
Accèssit
Institut Nicolau Copèrnic
Gestió d’Incidències de prevenció d’incendis en temps real

Projectes de Programes de Qualificació Professional Inicial
Únic premi
Escola d'Educació Especial Xaloc de Sabadell
El Racó de la Mari

Projectes de Cultura Emprenedora, de Cicle Formatiu de Grau Mitjà
1r premi
Sant Domènec Savio de Terrassa
Ecoresort

Projectes de Cultura Emprenedora, de Cicle Formatiu de Grau Superior
1r premi
Escola Cultura Pràctica de Terrassa
Auto-rentat 4 potes

Projectes de Creativitat artística
Únic premi
Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat Col·lecció de llibres Serial Cooking

Premi Fundació Mina d’Aigües de Terrassa Millor expedient d’FP de la ciutat de Terrassa
Juan Navarrete García