Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte de la Colla gegantera del Pinar, triat com a exemple d’acció social per la Generalitat Aquest projecte formarà part d’una exposició itinerant que neix arrel del 5è aniversari de la Llei de barris. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte de la Colla gegantera del Pinar, triat com a exemple d’acció social per la Generalitat

Aquest projecte formarà part d’una exposició itinerant que neix arrel del 5è aniversari de la Llei de barris.
El projecte de la Colla Gegantera del Pinar, i la seva geganta Lola, han estat escollits per la Generalitat de Catalunya com a exemple d’acció social, original i innovadora, dintre del desenvolupament de la Llei de barris que s’està portant a terme en aquest barri de la ciutat des de fa dos anys.

Per tant, la Colla Gegantera i la geganta Lola, amb la seva maleta de fusta i el farcell característics, formaran part d’una exposició que s’està organitzant des del Departament de Política Territorial d’Obres Públiques sobre els 92 barris de Catalunya que han rebut ajudes des que es va aprovar la Llei de Barris al 2004. Aquesta mostra, que tindrà caràcter itinerant, comptarà amb un apartat on es destacaran els projectes més singulars desenvolupats entre els quals hi ha aquesta colla i la seva geganta.

“La idea de construir una geganta amb una maleta – ha dit la regidora de Serveis Socials, Ana Ma Martínez- va néixer a partir de la pròpia formació del barri”, un barri nascut als anys 60 per nouvinguts a la ciutat, i després de diverses col•laboracions amb entitats, es va acordar que aquesta geganta havia de “donar una imatge positiva del barri i alhora tenir personalitat pròpia”, ha dit la regidora. Es tractava de construir una figura entre tots el veïns per tal d’intentar unir el barri a nivell de treball comunitari.

A partir d’aquí es van desenvolupar diverses accions al barri amb la participació de tots els veïns, com visites a tallers de fabricació de gegants, xerrades sobre el món geganter, organització d’un grup de cosidores per fer la roba, un taller de construcció de la geganta, un taller de gralla i caixa, la diada de bateig i, finalment, la constitució de la nova entitat, la Colla Gegantera del Pinar.

El projecte de la Colla Gegantera del Pinar, que també vol promoure la participació dels ciutadans i fomentar una imatge positiva del barri a la resta de municipi, ja va guanyar la 5a edició del Premi Josep Maria Rueda i Palenzuela, atorgat per la Diputació en l’àmbit dels Serveis Socials l’any passat.

El Projecte de millora del barri del Pinar, aprovat l’any 2006 per la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya, treballa en la mateixa línia que el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) que fa sis anys que està present al Pinar. El Pla de millora té una dotació de 6,6 milions d’euros, aportats a parts iguals per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Rubí i una durada de quatre anys, fins al 2010. El projecte inclou accions de millora urbanística i econòmica i ja s’han realitzat aspectes com el vial de connexió amb Can Rosés, inaugurat a finals de juny. Pel 2009, està previst poder començar les obres de construcció del nou equipament sociocultural del barri, així com altres millores urbanístiques.