Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Compromís de barri s’obre a tota la ciutadania gràcies als diferents plenaris que s’han convocat La primera reunió s’ha adreçat als veïns i veïnes de la denominada zona 4, integrada pels barris del Centre, la Plana del Castell, Zona Mercat, Rubí 2000, la Plana de Can Bertran i el Segle XXI . https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte Compromís de barri s’obre a tota la ciutadania gràcies als diferents plenaris que s’han convocat

La primera reunió s’ha adreçat als veïns i veïnes de la denominada zona 4, integrada pels barris del Centre, la Plana del Castell, Zona Mercat, Rubí 2000, la Plana de Can Bertran i el Segle XXI .
Els veïns i veïnes del Centre, la Plana del Castell, Zona Mercat, Rubí 2000, la Plana de Can Bertran i el Segle XXI, agrupats a la denominada zona 4, han tingut l’oportunitat de participar al primer Plenari de barri organitzat en el marc del projecte Compromís de barri. Una iniciativa que, com ha explicat l’alcaldessa, Carme García, “aposta per treballar amb la ciutadania i les entitats de Rubí amb proximitat, col·laboració i co-responsabilitat”.

El projecte preveu quatre espais de trobada diferents: les meses de seguretat i convivència, les trobades de l’alcaldessa amb col·lectius de diferents perfils, els plenaris de barri i les meses de seguiment de l’acció de govern, que és previst que s’iniciïn durant l’any 2013.

Precisament per poder apropar l’administració a la ciutadania d’una forma més directa i especialitzada, a l’iniciar el projecte es va dividir la ciutat en 4 zones. Des del mes de març, a cadascuna d’aquestes zones s’han dut a terme dues meses de seguretat i convivència i l’alcaldessa s’ha reunit amb un col·lectiu específic de cada una d’elles. En el cas de les meses de seguretat i convivència, a la primera reunió (veure zona 4) les diferents entitats participants (associacions de veïns, representants de centres educatius, AMPAs, professionals del món de l’oci i la restauració, comerciants...) van fer una diagnosi dels principals problemes detectats en matèria de seguretat i convivència als seus respectius barris i, a la segona (zona 4), Policia Local, Mossos d’Esquadra i el servei de Civisme del consistori els van explicar quines actuacions s’havien dut a terme per tal de solucionar aquestes problemàtiques. Pel que fa a les trobades de l’alcaldessa amb diferents col·lectius, García s’ha reunit amb mestresses de casa, professionals liberals, gent gran i professionals de la restauració.

Ara, el projecte Compromís de barri avança i enceta una nova tanda de trobades amb la ciutadania: els plenaris de barri. “Aquest projecte té vocació de continuïtat i segueix ampliant-se. De cara als propers mesos durem a terme els plenaris de cada zona, com el que hem posat en marxa aquesta setmana”, ha explicat l’alcaldessa. Segons García, “aquest plenari suposa fer un pas més en el nostre compromís amb els barris, ja que obre les portes a tota la ciutadania i a totes les entitats per poder tractar temes d’interès general”.

L’alcaldessa ha explicat als assistents que l’objectiu del consistori és donar l’oportunitat a la ciutadania de formar part de les reunions de treball que ja han començat a treballar i que seguiran funcionant l’any vinent. A més, ha avançat que s’està començant a treballar el planejament sobre la mobilitat a Rubí, per la qual cosa, ha dit, “també us volem demanar la vostra opinió sobre la situació actual de la mobilitat a Rubí”.