Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Camins escolars centra el plenari del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí Els membres més grans d’aquest òrgan de participació reclamen la creació d’un consell propi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte Camins escolars centra el plenari del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí

Els membres més grans d’aquest òrgan de participació reclamen la creació d’un consell propi
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha presidit aquest dimecres el plenari del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí. Durant la reunió, els membres d’aquest òrgan de participació han explicat a l’alcaldessa els diferents temes que han treballat durant el curs. Així, han parlat del paper dels infants als òrgans de decisió de les escoles, de la discriminació i el bulling, de la diversitat, de la mobilitat escolar, de la seva participació en diversos processos de decisió i, sobretot, del projecte Camins escolars.

L’Anna Giménez, una de les membres del Consell i alumna del Col·legi 25 de Setembre, ha explicat que Camins escolars és el projecte estrella d’aquest curs: “l’hem pogut començar i estem molt agraïts d’haver-lo pogut fer realitat, perquè fa molts anys que l’esperàvem”. Segons Giménez, hi ha molts infants que utilitzen aquesta xarxa de Camins escolars i ha afegit que “va bé que les botigues estiguin allà i que, si et passa alguna cosa, sàpigues que tens algú que estarà al teu costat”.

La primera fase de la xarxa de Camins escolars de Rubí, que compta amb la participació de les escoles Montserrat, Regina Carmeli, Balmes, Schola i Pau Casals, es va inaugurar a principis de maig. Aquesta proposta d’educació per a la mobilitat i la convivència ciutadana s’ha fet realitat gràcies a una aportació de 21.730 euros dins la iniciativa Barris al dia, contemplada en el Pla de Mesures Anticrisi 2013.

La proposta d’implantar a Rubí els Camins escolars va néixer en el si del Consell dels Infants. La iniciativa recull l’esperit de la Carta europea dels drets dels vianants del Parlament Europeu del 12 d’octubre de 1998 i funciona amb èxit a moltes ciutats. La xarxa de Camins escolars aposta per una ciutat feta a mida de les persones i no pas dels vehicles; promou valors cívics que afavoreixen que els nens i nenes guanyin autonomia personal, responsabilitat i qualitat de vida; i compromet tota la comunitat en la millora de l’espai públic i en les oportunitats educatives de l’entorn.

El Consell dels Infants i Adolescents ha fet una crida al civisme davant del robatori recent d’alguns dels llapis que senyalitzen les escoles i punts de trobada del projecte.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Carme García, ha explicat que aquestes trobades són molt útils per conèixer les propostes del Consell dels Infants: ”algunes de les propostes necessiten pressupost [...] i d’altres no és qüestió de diners, sinó de sentir la seva veu i la seva opinió i tenir-les en compte a l’hora de fer les propostes municipals”. García ha explicat que “és un consell molt actiu i que, tot i que van canviant els seus membres, sempre són joves molt participatius i col·laboratius”.

Demandes dels adolescents
Els membres més grans del Consell dels Infants i Adolescents han traslladat a l’alcaldessa les seves inquietuds. Una de les demandes que han fet arribar a Carme García és la necessitat de crear un consell propi per als adolescents, per tal que puguin treballar els temes que els toquen més de prop.

A més, també han proposat fer més campanyes antitabac per tal que els joves deixin de fumar o, fins i tot, no s’arribin a iniciar en aquesta pràctica tan poc saludable.