Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte “Encajados”, de l’alumna d’EDRA Laia Humet, guanya un dels Premis d’Arquitectura, Interiorisme i Disseny “Vivir con madera” a la categoria d’estudiants La seva ha proposta ha estat premiada per la invenció d’un procediment de revestiment senzill. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte “Encajados”, de l’alumna d’EDRA Laia Humet, guanya un dels Premis d’Arquitectura, Interiorisme i Disseny “Vivir con madera” a la categoria d’estudiants

La seva ha proposta ha estat premiada per la invenció d’un procediment de revestiment senzill.
El projecte “Encajados” de Laia Humet, l’alumna d’EDRA (Escola d’Art i Disseny de l’Ajuntament de Rubí) estudiant del 2n curs del Cicle de Grau Superior de Projectes i Direcció d’Obres d’Interiorisme, ha estat un dels guanyadors en la categoria d’estudiants als Premis d’Arquitectura, Interiorisme i Disseny “Vivir con madera 2008”, organitzats per la Confederación Española de Empresarios de la Madera (Confemadera) i Arquinfad, amb el patrocini del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i la Societat Estatal per al Desenvolupament del Disseny i la Innovació.

El jurat d’aquests guardons, que va lliurar la vicepresidenta primera del govern espanyol, Mª Teresa Fernández de la Vega i que estava compost pels arquitectes Pedro Feduchi i Tonet Sunyer, la interiorista Isabel López, el dissenyador José Juan Belda, les periodistes Anatxu Zabalbeascoa i Carmen Llopis, els empresaris Pilar Calvo (Grup Radisa) i Vicent Martínez (Punt Mobles), i el Secretari General de Confemadera, Francesc de Paula Pons, ha escollit el projecte Encajados “per la invenció d’un procediment de revestiment senzill mitjançant peces de fusta de diferents colors amb els quals es poden fabricar paraments similars a la tradicional marqueteria però canviada d’escala”.

Aquest projecte és un sistema constructiu que recorda als tradicionals puzles infantils, en què, a partir de l’agregació de dues peces de simple geometria, s’obté un element que divideix i qualifica l’espai. Aquest sistema deixa enrere altres procediments tradicionals emprats per dividir espais interiors, donant pas a una construcció neta, ràpida i senzilla en què l’acabat és el de la mateixa peça de fusta amb els seus nusos i vetes.

La resta de persones premiades han estat:

Categoria Professional
  • Modalitat Objectes i Mobiliari: “Reach” de Gregory Ross Getman i María Borrell Miró-Sans (Estudi Borrell Arquitectes).
  • Modalitat Interiorisme: Reforma d’habitatge al carrer Provença (Barcelona) de Toño Foraster Mariscal i Victoria Garriga Ariño (AV62Arquitectos).
  • Modalitat Arquitectura: Habitatge prefabricat ‘CUATRO50’ en Duruelo (Segovia) d’Almudena Ribot Manzano (Núñez Ribot Arquitectos, S.L.).

Categoria Estudiantes
  • “Egurra”, de María Edroso, Miren Fernández i Itziar Muñiz (Kunsthal).
  • “‘Hole in the wall!” de Pablo Blázquez Jesús i Miguel Ángel Serrano López (Escuela Técnica Superior de Arquitectos de Sevilla).