Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa de la Festa de Sant Roc torna a omplir-se de cultura tradicional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El programa de la Festa de Sant Roc torna a omplir-se de cultura tradicional

Diables i castellers, trabucaires i geganters, sardanes, puntaires o havaneres. És l’oferta que arriba de la mà de la Festa Major de Sant Roc. Els dies 4 i 5 de setembre, la cultura popular i tradicional envairà els carrers de la ciutat en la que es pot considerar la 'Festa Major petita de Rubí'.

Per trencar el gel, el 4 de setembre, el programa proposa la XI Trobada de Gegants de Sant Roc. Les tres colles geganteres rubinenques, la del Pinar, la de l'Escola Teresa Altet i la de Rubí, estaran presents en aquest acte al que, a més, s'han convidat grups d'altres municipis. Els gegants es trobaran al carrer Sant Jaume i es passejaran per la ciutat fins a la plaça Pere Aguilera. En aquest punt, tindrà lloc la ballada que precedirà a la missa en honor de Sant Roc.

A partir de la celebració eucarística la cultura popular i tradicional prendrà el control de la festa, amb els versots o la xerricada popular, que celebra enguany la XI edició. Un concert de música folk i tradicional a càrrec del grup Se’n Fa Una posarà el punt final a la primera jornada, la del dissabte.

Diumenge, els gegants cediran el protagonisme als diables i els trabucaires, que faran seus els carrers amb una tronada en la qual hi participaran set grups locals acompanyats per la Colla de Trabucaires d'Igualada. També hi ha lloc al matí del diumenge per les activitats infantils, amb tallers i animacions, i pels castellers amb una jornada a la qual hi seran presents els Castellers de Rubí, la Colla Bordegassos de Vilanova i els Xerrics d'Olot. La tarda queda reservada per una tirada popular de bitlles catalanes, la tabalada, les havaneres, les sardanes i el correfoc.

De manera paral·lela, el dijous 9 de setembre, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, es desenvoluparà l'espectacle 'Melodies i sons populars: les excursions per Catalunya de Joan Amades'. I l'endemà, al mateix escenari, s'inaugurarà l'exposició 'Observar-mirar. Dibuixos i gravats de Joaquim Conca'.

Diada Nacional de Catalunya
La plaça de l'Onze de Setembre serà el lloc on es desenvoluparà la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. L'acte institucional anirà precedit de l'ofrena floral, a les 11 del matí. A la celebració se sumaran les Colles Galzeran de l'Escola de Sardanes Flor de Neu amb una exhibició sardanista; els Castellers de Rubí, amb una actuació castellera; la Cobla de Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, amb una audició de sardanes; i els Trabucaires de Rubí.

En aquesta edició de les festes, la trobada de puntaires s'ha traslladat al 18 de setembre i tindrà lloc a la Rambla del Ferrocarril.