Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Programa COPIT posarà en contacte empreses de la ciutat amb parcs tecnològics per millorar la competitivitat de les pimes El projecte s’ha donat a conèixer als empresaris de la ciutat a l’edifici Rubí Desenvolupament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Programa COPIT posarà en contacte empreses de la ciutat amb parcs tecnològics per millorar la competitivitat de les pimes

El projecte s’ha donat a conèixer als empresaris de la ciutat a l’edifici Rubí Desenvolupament.
La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Rubí, Maria Mas, ha presentat, junt amb el conseller delegat del Parc Tecnològic del Vallès, Francesc Martos, i el gerent i el president de l’Associació Cova Solera de Rubí, Dionís Rovira i Fèlix Anglada, respectivament, el Programa COPIT que s’està posant en marxa a la nostra comarca. Aquest projecte promou la cooperació entre parcs tecnològics i polígons industrials per tal d’articular una xarxa per fomentar la cooperació empresarial entre empreses i institucions que generen tecnologia en l’entorn dels parcs científics i tecnològics i empreses ubicades en polígons i concentracions empresarials que pertanyin a la Coordinadora Española de Polígonos Industrials (CEPE). En aquesta proposta ara presentada participen entitats, empreses i institucions del Polígon Cova Solera de Rubí, el Polígon A de Barberà del Vallès i el Parc Tecnològic del Vallès.

L’objectiu de COPIT és millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses (pimes) espanyoles, mitjançant mecanismes d’intercanvi de necessitats i ofertes tecnològiques, per promoure el desenvolupament tecnològic, la modernització, la competitivitat, l’esperit emprenedor i l’expansió comercial d’aquestes empreses. Així mateix, es transmetrà a les empreses de les concentracions empresarials la necessitat de treballar en xarxa, animant-les a inscriure’s i a treballar en el portal de la Xarxa. Aquesta xarxa està integrada per l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE), la Coordinadora Espanyola de Polígons Industrials (CEPE), les 4.000 empreses i entitats ubicades en 32 dels parcs tecnològics del país i les empreses ubicades en el polígons de Rubí i Barberà del Vallès que participen en el programa.

Els principals àmbits d’actuació de les empreses dels polígons vallesans són la captació d’oferta tecnològica de les empreses del Parc Tecnològic del Vallès i de demanda tecnològica de les empreses dels polígons industrials associats a CEPE, així com la interrelació d’aquesta oferta i demanda en el portal Cooperació empresarial.

Per la seva banda, el Parc Tecnològic del Vallès ofereix recolzament en la creació d’empreses i organització d’esdeveniments de col•laboració empresarial per a les entitats gestores dels polígons industrials; i assessorament per a participar en convocatòries d’ajuts públics, organització de cursos de formació en noves tecnologies, impuls de la cooperació empresarial pel desenvolupament de projectes i vigilància tecnològica, per a les empreses i entitats usuàries dels polígons, entre d’altres aspectes.