Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El plenari del CIT aprova el pressupost de 2011 i la proposta per crear un Fòrum territorial El principal projecte que es desenvoluparà aquest any serà la plataforma digital en línia. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El plenari del CIT aprova el pressupost de 2011 i la proposta per crear un Fòrum territorial

El principal projecte que es desenvoluparà aquest any serà la plataforma digital en línia.
Les alcaldesses de Rubí, Carme Garcia, Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, i Sant Cugat del Vallès, han assistit al Consell Plenari del Catalonia Innovation Triangle (CIT), que aquest any presideix la ciutat de Cerdanyola. Durant el plenari s’ha aprovat el pressupost per a aquest any i la proposat de constitució del Fòrum Territorial, un espai de trobada del CIT integrat pels ajuntaments que composen el CIT, universitats, centres de recerca i parcs tecnològics, lobbys empresarials locals, cambres de comerç i agents socioeconòmics amb implantació al territori.

El pressupost per a l‘exercici 2011 aprovat ascendeix a 484.845 euros i està condicionat per la situació econòmica ja que la manca de recursos econòmics que afecta als socis fundadors implica que el Consorci hagi decidit prioritzar la destinació dels recursos econòmics a les partides relacionades amb l’execució del projecte FEDER que crearà una plataforma digital, tot i que això no ha d’afectar al projecte de senyalització dels polígons, iniciat l’any passat, i que s’acabarà d’instal·lar abans de finalitzar aquest any.

La plataforma ha de permetre accedir a tota la informació relacionada amb els parcs d’activitats empresarials, els polígons d’activitats econòmiques i la resta de centres universitaris i d’innovació que conformen el territori del CIT, com ara les coordenades geogràfiques de les empreses i dels polígons, el perfil del contractant, informació d’interès dels diferents centres de recerca, universitaris, d’innovació i econòmics (accessos, ubicació física, estat, mapes, fotografies de situació, disponibilitat del sòl, serveis i activitats que es desenvolupen, cens d’empreses ubicades, etc.). A més, hauria de posar a l’abast la informació de sòl disponible a l’àrea d’influència del Consorci per facilitar la ubicació de nous inversors i empreses al territori de la B-30. Actualment aquest projecte es troba en fase de licitació.

Un fòrum de suport i grups de millora

A més, el plenari ha aprovat la proposta per crear un Fòrum Territorial i uns grups de millora com a suport als òrgans col·legiats del CIT (el Consell plenari i el Consell executiu), als quals es convidaran a participar a organitzacions sindicals, entitats del coneixement, organitzacions empresarials, etc. per tal de obtenir les màximes sinèrgies entre tots els sectors implicats en el CIT, amb el suport del mateixos integrants en aquest òrgans del CIT. Així, el Fòrum territorial, vinculat al plenari del CIT, serà un espai de debat per compartir les línies d’actuació, i les propostes dels grups de millora específics, que es crearan a proposta del Consell executiu, per desenvolupar línies estratègiques del CIT. En aquest sentit, un dels primers grups que s’ha proposat crear és el de mobilitat i transport públic per fer el seguiment del FEDER i treballar aspectes de mobilitat i senyalització.

Zona tarifària 1 per als municipis que integren el CIT

Fora de l’ordre del dia, l’alcaldessa de Rubí va proposar fer una reivindicació conjunta dels tres municipis perquè la zona CIT s’integri a la zona tarifària 1. El dimarts, Carme García, havia fet arribar al director general de l’ATM una carta fent la petició per Rubí. A l’escrit també feia referència a les demandes fetes per les alcaldesses de Sant Cugat i Cerdanyola en el mateix sentit.