Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple municipal dóna llum verda al Pla d’inversions 2014-2015, dotat amb 26,3 milions d’euros Tots els partits polítics han condicionat l’aprovació del Pla al fet que l’Ajuntament redueixi el termini de pagament als proveïdors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple municipal dóna llum verda al Pla d’inversions 2014-2015, dotat amb 26,3 milions d’euros

Tots els partits polítics han condicionat l’aprovació del Pla al fet que l’Ajuntament redueixi el termini de pagament als proveïdors
El Ple municipal ha aprovat el Pla d’inversions 2014-2015. Tots els partits hi han votat a favor, excepte Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), que s’han abstingut. Per tal que l’Ajuntament ajusti el termini que fixa l’Estat per al pagament de proveïdors, totes les forces polítiques han acordat, en el marc de la Junta de Portaveus celebrada aquest dilluns, presentar al ple una proposta de Pla d’inversions condicionada. Així, es dóna al Consistori un marge d’un mes perquè implanti tots els canvis necessaris en el procés administratiu per reduir aquest termini de pagament.

El Pla d’inversions 2014-2015, que l’alcaldessa Carme García va presentar a principis d’abril, està dotat amb 26,3 milions d’euros. Aquesta quantitat prové dels recursos propis del municipi, fruit del romanent positiu que ha acumulat el Consistori en els dos darrers anys i que la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera havia impossibilitat fins ara destinar a inversió, un dels grans objectius del mandat. El Pla d’inversions, tal com permet la llei, tindrà caràcter plurianual i, per tant, les més de 100 accions previstes s’executaran al llarg de 2014 i 2015.

Bases reguladores sotmeses a aprovació
D’altra banda, el Ple també ha aprovat de manera inicial i per unanimitat les bases reguladores de les subvencions per al suport a la contractació privada i per a la creació d’empreses i el suport al treball autònom, incloses en el Pla de mesures anticrisi 2014. Un cop passat aquest tràmit i després d’un període d’al·legacions de 20 dies, la Junta de Govern Local s’encarregarà de donar llum verda a la convocatòria dels ajuts, de manera que les empreses i emprenedors interessats podran començar a sol·licitar-los.

Les bases de les subvencions per al suport a la contractació privada presenten alguns canvis respecte a l’any passat. Així, a banda de contemplar dues modalitats, una que subvenciona sis mesos de contractació i una nova que en subvenciona tres, les empreses podran demanar les ajudes de manera retroactiva, per a contractes realitzats a partir de l’1 de gener del 2014.

Paral·lelament, també s’han aprovat de manera inicial i també per unanimitat les bases reguladores dels ajuts del transport escolar per als alumnes de l’escola Joan Maragall i de l’Institut J.V. Foix, i dels ajuts de transport per als alumnes de quart d’ESO i d’educació post-obligatòria de l’Institut J.V. Foix que utilitzen l’autobús urbà per accedir al centre. Els alumnes que vulguin beneficiar-se d’aquests ajuts el curs vinent hauran de presentar la sol·licitud corresponent quan s’obri la convocatòria.

El mes de febrer, l’Ajuntament va arribar a un acord amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat per mantenir el transport escolar no obligatori al municipi. La negociació entre totes dues administracions ha permès a l’escola Joan Maragall i a l’institut J.V. Foix continuar disposant de transport discrecional no obligatori. Aquest any, el preu que havia de pagar cada alumne pel transport escolar era de 270 euros anuals, dividits en tres rebuts de 90 euros cadascun, un per trimestre. L’Ajuntament de Rubí s’ha fet càrrec del tercer rebut –una de les accions incloses al Pla de mesures anticrisi–, amb la qual cosa cada alumne només ha hagut de pagar 180 euros. A finals d’aquest curs, el Consistori estudiarà, conjuntament amb l’escola, els casos d’aquelles famílies que no poden assumir aquests 180 euros i valorarà si també assumeix aquest import.

Altres tràmits
El Ple també ha donat compte de diversos decrets d’alcaldia: els referents a l’aprovació de la liquidació dels pressupostos de l’exercici 2013 i tots aquells que fan referència als canvis organitzatius del Consistori després de la dissolució del pacte de govern entre el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Així, s’ha donat compte dels decrets de cessament de membres de la Junta de Govern Local, de cessament i nomenament de tinents d’alcaldia i de delegació de competències als regidors.

En l’apartat de tràmits, també s’ha aprovat de manera inicial la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) per complir el conveni urbanístic que l’Ajuntament va signar el juliol de 2002 amb l’INCASÒL i la societat mercantil CONVE SA. En virtut d’aquest conveni, CONVE SA va cedir al Consistori el terreny afectat per una nova zona verda a Ca n’Oriol, on abans es preveia la construcció d’habitatges unifamiliars. L’INCASÒL es va comprometre a cedir a l’Ajuntament parcel·les edificables on reubicar una part del sostre residencial desplaçat per la nova zona verda i l’Ajuntament es va comprometre a cedir a CONVE SA les esmentades parcel·les edificables, així com també una parcel·la edificable de propietat municipal a Ca n’Oriol. Tots els grups hi han votat a favor, excepte Convergència i Unió (CiU) i Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), que s’han abstingut.

Pel que fa a les mocions, la presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Convergència i Unió (CiU), Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) de rebuig al Pla Hidrològic de l’Ebre ha prosperat amb els únics vots en contra del Partit Popular (PP). Precisament els populars han vist com la resta de forces, excepte el Partit dels Socialistes, que s’ha abstingut, tombaven la moció que presentaven sobre la cessió de dades censals per a la consulta del 9 de novembre de 2014. El text presentat per Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) per realitzar els estudis necessaris per remunicipalitzar el servei d’abastament d’aigua i sanejament de la xarxa ha estat aprovat per unanimitat. I, per últim, també ha estat aprovada, amb els únics vots en contra del PP, la moció presentada per ICV-EUiA de reconeixement i commemoració del 83è aniversari de la Segona República i del 75è aniversari de l’exili republicà.

Ple extraordinari
Prèviament a la celebració del ple ordinari corresponent al mes d’abril n’ha tingut lloc un altre d’extraordinari, en aquest cas per sortejar els membres de les meses de les seccions electorals de Rubí per als comicis al Parlament Europeu del dia 25 de maig de 2014.