Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple municipal aprova per Junta de Portaveus la creació d’un Pacte Cultural CiU ha retirat la moció sobre la transparència pel que fa a l’activitat dels electes locals i ICV-EUiA ha fet el mateix amb la que presentava sobre l’exercici del dret a l’assistència sanitària. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple municipal aprova per Junta de Portaveus la creació d’un Pacte Cultural

CiU ha retirat la moció sobre la transparència pel que fa a l’activitat dels electes locals i ICV-EUiA ha fet el mateix amb la que presentava sobre l’exercici del dret a l’assistència sanitària.
El Ple municipal ordinari corresponent al mes de març de 2013 ha aprovat per Junta de Portaveus, és a dir, amb el consens previ de tots els grups, crear un pacte cultural a la ciutat. Rubí és un municipi molt ric en entitats de cultura popular i tradicional que, durant l’any, desenvolupen la seva activitat, posant-la a l’abast de la ciutadania i permetent, així, que la cultura tradicional es conservi i es mantingui.

Amb l’objectiu de potenciar aquesta feina, el Ple ha acordat que l’Ajuntament, a través de les regidories de Cultura i Educació, arribi als acords necessaris amb les diferents entitats de cultura popular i tradicional local per tal que s’organitzin diverses accions pedagògiques durant l’any a les escoles i els instituts de la ciutat que ho sol·licitin. L’objectiu és que els representants de les entitats puguin explicar què fan, com ho fan i perquè ho fan als alumnes rubinencs.

Paral·lelament, també s’ha acordat elaborar un catàleg “virtual”, que estigui disponible al web de l’Ajuntament, on figurin les entitats amb les quals s’hagi arribat a aquests acords per tal que altres entitats, com ara associacions de veïns o entitats esportives, també puguin sol·licitar aquestes accions. I que, en el cas que l’experiència tingui l’èxit desitjat, es pugui ampliar a altres tipus d’entitats i col·lectius.

Mocions retirades
Aquest Ple ha estat un dels més curts de la història. La sessió ha durat poc menys de mitja hora. Això ha estat degut al poc nombre de mocions que incloïa l’ordre del dia i al fet que, finalment, dues de les tres que s’havien presentat han estat retirades.

Convergència i Unió (CiU) ha acceptat la transacció feta pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que demanava poder debatre el contingut de la moció sobre la transparència i difusió de l’activitat política dels electes locals presentada pels nacionalistes a la propera Comissió de Transparència del consistori. Així, en el marc d’aquesta comissió es debatran aspectes com posar a l’abast dels ciutadans, a través del web de l’Ajuntament de Rubí, informació sobre els polítics locals i sobre la seva activitat política municipal.

Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) també ha retirat la moció que havia presentat sobre l’establiment de mesures actives per poder garantir l’accés universal i l’exercici del dret a l’assistència sanitària de les persones estrangeres que viuen a la ciutat. Els ecosocialistes han obtingut el compromís de l’equip de govern que s’intensificarà, mitjançant polítiques actives, l’empadronament de les persones que viuen a la ciutat, i que es vetllarà perquè l’empadronament de totes les persones sense domicili sigui el més efectiu possible. L’Ajuntament també es compromet a demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que modifiqui els requisits actuals de les persones que tenien Tarja Sanitària Individual i que han perdut el dret a ser assegurats per l’INSS i a facilitar l’accés a les targetes, per tal d’accedir directament a l’atenció sanitària de cobertura pública del CatSalut sense cap termini.

Altres tràmits
El Ple també ha aprovat diversos tràmits administratius. Entre d’altres, s’ha donat llum verda a un canvi en el calendari comercial: el dia 1 de novembre s’ha substituït per l’1 de juliol com a festiu autoritzat per a l’obertura dels establiments comercials de la ciutat. També s’han acceptat les subvencions per a aquest any de les escoles municipals de música i d’art.