Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple es compromet a que la retallada d’1,5 milions d’euros en personal no afecti els treballadors municipals Tots els grups han acordat aturar el cobrament de la 7ª quota ordinària de les obres d’urbanització de Sant Muç fins que s’aclareixin els dubtes jurídics. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El ple es compromet a que la retallada d’1,5 milions d’euros en personal no afecti els treballadors municipals

Tots els grups han acordat aturar el cobrament de la 7ª quota ordinària de les obres d’urbanització de Sant Muç fins que s’aclareixin els dubtes jurídics.
El ple de l’Ajuntament de Rubí ha acordat mantenir la plantilla municipal tot i el context de crisi actual. La moció, presentada pels grups del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), s’ha discutit al ple a instància dels sindicats, que aquesta tarda, coincidint amb la celebració de la sessió plenària corresponent al mes de març, s’han concentrat a la plaça de Pere Aguilera. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de PSC, ERC, ICV-EUiA i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR). Partit Popular (PP) i Convergència i Unió (CiU) s’han abstingut.

A banda de manifestar el compromís ferm de mantenir l’actual plantilla sense eliminar llocs de treball, mentre es donen les condicions necessàries per a la seva consolidació definitiva mitjançant el procés de consolidació iniciat el passat mandat, el ple també ha acordat posar en valor el treball i la contribució dels treballadors públics com a element clau per disminuir els efectes de la crisi i facilitar-ne la seva sortida.

PSC, ICV-EUiA i ERC també han presentat una moció de suport a la vaga general del 29 de març, que s’ha aprovat tot i els vots en contra de PP i CiU. Així, s’ha acordat suspendre tota activitat o acte públic organitzat per l’Ajuntament de Rubí previst per la jornada de demà dijous i establir amb el comitè d’empresa la destinació del 100% dels ingressos extraordinaris derivats del descompte aplicat en les nòmines dels treballadors municipals que secundin la vaga a finalitats i causes socials.

Tancament en positiu
Durant la sessió plenària també s’han aprovat i s’ha donat compte de diferents tràmits, entre ells el balanç econòmic anual. El consistori rubinenc ha tancat el 2011 amb un romanent positiu de 4,7 milions d’euros, complint així la Llei d’estabilitat pressupostària. El fet de tancar en “números verds” és un fet gairebé inèdit als ajuntaments de la comarca en un moment de dificultats econòmiques com l’actual. Això ha estat possible gràcies, en part, a les mesures d’austeritat i de contenció de la despesa que s’estan aplicant des de finals de 2008.

Prevenció del mosquit tigre
El ple també ha aprovat, de manera inicial i amb l’única abstenció d’ACR, l’Ordenança municipal per al control i prevenció del mosquit tigre i d’altres mosquits autòctons. L’objectiu d’aquesta normativa és controlar i prevenir a Rubí les poblacions d’aquest insecte, tant el mosquit tigre com les espècies autòctones, per tal de minimitzar els efectes que puguin ocasionar a la ciutadania.

L’ordenança emplaça a totes les persones físiques i jurídiques que siguin propietàries o posseïdores d’espais o objectes susceptibles de crear les condicions de proliferació del mosquit tigre a evitar deixar contenidors i objectes (pneumàtics, ampolles, llaunes, bosses o lones de plàstic, fonts ornamentals, etc.) que puguin acumular aigua i, com a conseqüència, puguin fomentar la reproducció d’aquest insecte. Els propietaris de solars estan obligats a mantenir-los nets de brossa, recipients o cap mena d’objecte abandonat, així com de mantenir la vegetació herbàcia sota control periòdic.

A banda de les actuacions generals, la normativa fa especial menció a la situació específica del cementiri municipal, donada la presència massiva de recipients per a flors que hi ha en aquesta instal•lació. Així, estableix que els propietaris dels nínxols han de foradar la base dels recipients per a posar-hi les flors per evitar que acumulin aigua, o bé substituir-los per un recipient ja foradat. En cas que no ho duguin a terme els propietaris, l’Ajuntament podrà practicar d’ofici l’orifici i, si s’escau, repercutir l’import d’aquesta operació de manteniment sanitari als titulars dels nínxols. Donada aquesta situació, el consistori recomana l’ús de flors artificials per garantir el benestar ambiental dels visitants i els veïns.

La 7ª quota de Sant Muç, a debat
En l’apartat de mocions, el PP n’ha presentat una en què qüestionava la forma en què s’ha liquidat la 7ª quota ordinària de les obres d’urbanització de Sant Muç, un fet que el regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ja va respondre la setmana passada.

Finalment, després d’un llarg i intens debat i davant l’anunci de retirada de la moció per l’existència de dubtes jurídics, el PP ha consensuat la moció amb la resta de formacions polítiques, que ha estat aprovada per unanimitat. En aquest sentit, s’ha acordat aturar el cobrament d’aquesta 7ª quota ordinària fins que no estigui clar en base a quin compte de liquidació provisional (2004 o 2010) s’ha de fer el cobrament. També s’ha acordat traslladar als veïns tota la informació relativa a aquesta qüestió.

L’alcaldessa, Carme García, ha avançat al programa “Parlem amb l’alcaldessa” de Ràdio Rubí, que s’emet aquesta nit, que intentaran arribar a un acord amb la Diputació de Barcelona perquè els veïns de Sant Muç puguin fraccionar aquesta 7ª quota en 12 mesos sense necessitat d’aportar cap tipus de garantia, en comptes dels sis mesos en què es podia fer fins ara.

Altres mocions
El ple també ha donat llum verda a la moció presentada per ICV-EUiA sobre el tractament de les participacions preferents i altres productes financers, que s’ha aprovat per Junta de portaveus. També han quedat aprovades les següents mocions: la que presentava CiU sobre el POUM (ICV-EUiA i ACR hi ha votat en contra); la que també presentava CiU sobre el PAM (amb l’abstenció d’ACR); i les dues que ha presentat ERC, una sobre la implantació a Catalunya del projecte EuroVegas (a favor: PSC, ERC i ICV-EUiA; abstencions: ACR; en contra: PP i CiU) i la que mostrava el suport del ple a les accions de defensa de la llengua que està portant a terme l’Associació Jubilats per Mallorca (amb el vot en contra del PP i l’abstenció d’ACR).