Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple equipara les famílies monoparentals amb les nombroses i permet que també puguin demanar subvenció en l'IBI A l'última sessió plenària es van aprovar els ajuts que també reben els desocupats i la gent gran. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple equipara les famílies monoparentals amb les nombroses i permet que també puguin demanar subvenció en l'IBI

A l'última sessió plenària es van aprovar els ajuts que també reben els desocupats i la gent gran.
El ple municipal corresponent al mes de maig ha aprovat per unanimitat les bases dels ajuts per a l’Impost de Béns Immobles (IBI). Es tracta de subvencions adreçades a la gent gran, a les persones en situació d’atur, les famílies nombres i, per primera vegada, també a les famílies monoparentals.

Per cinquè any consecutiu, el col·lectiu de gent gran percebrà fins a un 25% de l’import de l’IBI en funció de la seva capacitat econòmica. Pel que fa a les persones desocupades, aquest serà el segon any que puguin gaudir d’un ajut d’entre el 25 i el 50% en aquest impost, en funció dels seus ingressos.

Enguany, i per primera vegada, les famílies monoparentals podran gaudir dels mateixos beneficis fiscals que ja tenen reconeguts les famílies nombroses. En aquest sentit, veuran subvencionat un 50% de la quota de l’IBI, amb un límit de 250 euros per rebut. Aquesta equiparació també s’extén a les bonificacions en la taxa per a la recollida domiciliària d’escombraries.

Les sol·licituds s’han de fer arribar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) entre el 15 de juny i el 15 d’octubre d’aquest any.

Contra l’homofòbia

D’altra banda, el ple municipal va aprovar per unanimitat una moció presentada conjuntament per tots els grups municipals per commemorar el Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia.

El col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transexuals (LGBT) reconeix el 17 de maig com a símbol de l’eliminació de l’homofòbia i reivindica que l’Alt Comissionat i la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides l’assenyalin com a Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia per tal de denunciar, reflexionar i actuar contra aquesta discriminació.

Amb l’aprovació d’aquesta moció, els diferents grups municipals de Rubí donen suport a la campanya per tal de declarar aquesta data com a Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia.

Entre els acords aprovats en el marc d’aquesta moció destaquen la redacció i tramesa d’un escrit de queixa a les ambaixades dels Estats que contemplen penes de mort i de presó per a delictes relacionats amb l’orientació sexual i l’establiment de mecanismes per analitzar la incidència i evolució dels casos d’agressió contra persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals a nivell local.

Convenis urbanístics

Durant la sessió plenària corresponent al mes de maig també es va aprovar, de manera definitiva, el conveni, aprovat inicialment en el ple ordinari del mes de febrer, que permet el desenvolupament del Pla Parcial “Can Pujol” amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC i ERC) i PP i CIU, l’abstenció d’ACR i el vot en contra d’ICV-EUiA. Aquest conveni permet la preservació dels 300 llocs de treball de FICOSA.

Un altre conveni aprovat definitivament, en aquest cas per unanimitat, va ser el que contempla la delimitació del polígon d’actuació urbanística “Ca n’Oriol”, subscrit entre l’Ajuntament de Rubí, la parròquia de Sant Pere i l’Arquebisbat de Barcelona.

Aquest segon conveni permetrà el trasllat de l’església de Sant Josep Obrer que actualment es troba a la plaça Aragó, al barri de Ca n’Oriol a un altre espai situat prop de la masia de Ca n’Oriol. Així mateix possibilitarà que es pugui construir un nou equipament docent públic en terrenys fins ara propietat de la parròquia, al carrer Flammarion i, per últim, que a la plaça Aragó, un cop remodelada, es pugui construir un equipament públic.

Tots dos convenis s’han signat aquesta tarda per part de l’Alcaldessa i els representants legals de les diferents parts.

Les mocions

D’altra banda, el ple municipal va rebutjar la resta de mocions que es presentaven, excepte la que havia presentat ACR en relació al suport al sistema de dipòsit, devolució i retorn d’envasos, que finalment va passar per Junta de Portaveus.

Els vots a favor d’ICV-EUiA, PP, ERC i ACR no van ser suficients per aprovar la moció presentada per ICV-EUiA contra el pla d’ajust del Govern. Els vots en contra del PSC i l’abstenció de CiU van tombar aquesta moció. Un text que va transaccionar una part de la moció de rebuig de l’anunci del Govern espanyol de congelació de les pensions que havia presentat el PP i que finalment va retirar.

La resta de mocions (la que presentava el PP sobre els equipaments a Can Mir i les formulades per CiU sobre la dinamització dels plens de l’Ajuntament de Rubí i sobre l’inici de les obres de la plaça del Doctor Guardiet) van ser rebutjades amb els vots contraris de l’equip de govern (PSC i ERC).