Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple dóna llum verda a la Plataforma Rubí Decideix perquè utilitzi espais municipals per a fer la consulta sobre la independència La Junta de Portaveus també aprova una moció sobre la reducció dels retards d’obres municipals degudes als subministradors. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El ple dóna llum verda a la Plataforma Rubí Decideix perquè utilitzi espais municipals per a fer la consulta sobre la independència

La Junta de Portaveus també aprova una moció sobre la reducció dels retards d’obres municipals degudes als subministradors.
El ple municipal corresponent al mes de juliol ha aprovat, amb els únics vots en contra del Partit Popular, cedir espais municipals per a què els responsables de la Plataforma Rubí Decideix puguin dur a terme la consulta popular que s’organitzarà a l’octubre a la ciutat sobre la independència de Catalunya.

A la moció queda palès que “el dret de la ciutadania a decidir és un exercici eminentment cívic i democràtic que ha de ser reclamat i defensat des de totes les institucions que emanen de la voluntat popular i, molt particularment, des dels ajuntaments, que és l’administració més propera a la ciutadania”.

La Plataforma Rubí Decideix, que compta amb el suport de més de trenta entitats ciutadanes, té previst organitzar una consulta a favor del dret a decidir a la ciutat el proper mes d’octubre, tal i com ja han fet un gran nombre de municipis de Catalunya.

En aquest sentit, la moció recull que els responsables municipals, com a dipositaris de la sobirania popular, “han de garantir que els ciutadans tinguin disponibilitat sobre els recursos municipals, sempre i quan es garanteixi un ús que encaixi dins els valors democràtics que representa el Ple municipal”. I, segons queda reflectit al text, “la consulta sobre la independència compleix aquests requisits, en tant que el nombre d’entitats que en formen part i els antecedents democràtics de les mateixes garanteixen la pluralitat i el sentit democràtic de la consulta”.

A l’hora de votar la moció, el Partit dels Socialistes de Catalunya ha demanat que se substituís el terme “independència” per “dret a decidir”, transacció que ha estat acceptada. Tots els grups municipals amb representació al ple, a excepció del PP, han donat suport al text.

D’altra banda, el ple també ha acordat instar a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis que demanin més rapidesa a les companyies de subministrament que interaccionen amb els ajuntaments a l’hora de respondre a les seves demandes.

A través d’aquesta moció, aprovada per Junta de Portaveus, també es reclama que s’estableixin uns processos d’actuació i comunicació entre ajuntaments i subministradores que assegurin que es valora correctament la urgència de les peticions dels consistoris. El text també recull la necessitat de resoldre les peticions amb la rapidesa adequada i amb la màxima informació de quina serà la data estimada de resolució de l’encàrrec sol·licitat.

7 de gener, festivitat local

El ple del mes de juliol també va aprovar el calendari de festes locals del 2011 amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC i ERC) i d’ICV-EUiA; els vots en contra de CiU i PP i l’abstenció d’ACR.

L’any vinent s’han establert com a festes locals el 7 de gener (el dia següent de Reis i, per tant, primer dia de la campanya de rebaixes d’hivern, que enguany cau en divendres) i el 29 de juny (Sant Pere).

Segons ha informat la regidora de Comerç, Arés Tubau, el consistori demanarà a la Generalitat que els comerços puguin obrir el 7 de gener, malgrat ser un dia festiu a la ciutat.

Altres mocions

El ple també ha aprovat les següents mocions:
 • Moció presentada per PSC, ICV i ERC sobre la modificació de l’article 14.2 del Reial Decret-Llei 8/2010, de 20 de maig, pel qual s’adopten mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic (aprovada per unanimitat).
 • Moció presentada pel PP sobre la felicitació a la selecció espanyola per ser campiona del món
  • Vots a favor: PSC i PP
  • Vots en contra: ERC, CiU i ACR
  • Abstencions: ICV
 • Moció presentada per CiU sobre els precs i preguntes formulats pels grups municipals durant les sessions plenàries de l’Ajuntament de Rubí (aprovada per unanimitat)
 • Moció presentada per ACR sobre la reducció de les assignacions als grups municipals per reduir el dèficit públic (aprovada per unanimitat)

D’altra banda, el ple ha rebutjat les següents mocions:
 • Moció de suport a la vaga general del 29 de setembre, presentada per ICV-EUiA
  • Vots a favor: ICV-EUiA, ERC i ACR
  • Vots en contra: PSC, PP i CiU

 • Moció presentada per ERC sobre la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia i per la independència nacional
  • Vots a favor: ERC, CiU i ACR
  • Vots en contra: PSC, ICV i PP
 • Moció presentada per CiU sobre les mesures complementàries a la reducció de la despesa de personal aplicades per l’Ajuntament de Rubí
  • Vots a favor: ICV-EUiA, PP, CiU i ACR
  • Vots en contra: PSC i ERC

Finalment s’han retirat les mocions per a l’elaboració urgent del Pla Especial d’Activitats Extractives i Abocadors a Rubí, que presentaven ICV-EUiA i ACR; i la moció contra els processos d’actuació de la Policia Nacional en els processos d’estrangeria, que també presentava ICV-EUiA.