Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple debat les retallades del govern central per reduir el dèficit públic El calendari de festes locals i les clàusules per l'adjudicació dels locals del mercat, van ser altres temes aprovats a la sessió. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple debat les retallades del govern central per reduir el dèficit públic

El calendari de festes locals i les clàusules per l'adjudicació dels locals del mercat, van ser altres temes aprovats a la sessió.
Cinc de les set mocions presentades al Ple han estat relacionades amb les darreres mesures aprovades pel govern central en relació a la reducció del dèficit públic o les administracions locals. La primera d'aquestes va ser moció conjunta del PSC, ICV-EUiA, ERC i ACR en defensa dels serveis públics. Els grups municipals que la van presentar, a instàncies de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de Rubí, van posar de manifest que les mesures dels governs de l'estat espanyol i de la Generalitat perjudiquen serveis com la sanitat, l'ensenyament o els serveis assistencials. La moció es va aprovar amb el vot favorable dels partits que la presentaven, l'abstenció de CiU i el vot en contra del PP.
CiU, per la seva banda, va presentar una moció per garantir una prestació sanitària pública, de qualitat i gratuïta, en relació al decret del govern de l'Estat on s'exclou de l'assistència sanitària a determinats col·lectius. PSC, ERC, CiU i ACR van votar a favor de la moció, ICV-EUiA es va abstenir i PP va votar en contra.
Una tercera moció, en aquesta ocasió presentada per ICV-EUiA, de rebuig a les mesures adoptades pel govern de l'Estat per reduir el dèficit públic i en la que es demanava instar al govern central a realitzar una auditoria del deute públic i renegociació del deute, així com a convocar un referèndum sobre les condicions de rescat a la banca, entre altres acords, es va aprovar amb els vots de totes les forces representades al consistori excepte el PP, que va votar en contra.
Així mateix, tots els grups municipals, a excepció del PP, van fer prosperar una moció de rebuig a les mesures de liberalització dels horaris comercials i de suport al comerç de proximitat. La moció conjunta d'ICV-EUiA i ACR contra el projecte Eurovegas es va aprovar amb els vots de PSC, ERC, ICV-EUiA i ACR, mentre que PP i CiU van votar en contra. Finalment, ACR va presentar una moció en contra dels canvis de la llei de bases de règim local que va prosperar amb el vot favorable de tots els grups municipals, a excepció del PP.

Calendari de festes locals i altres tràmits
Durant la sessió de juliol es van aprovar diversos tràmits. La resolució d'al·legacions i supressió del registre de parelles de fet, a la qual només ICV-EUiA va votar en contra.
El calendari de festes locals va ser un altre dels acords presos al ple, i s'han designat els dies 29 de juny i 1 de juliol del 2013. També va passar el tràmit l'aprovació de l'expedient de les concessions dels locals comercials del Mercat Municipal.