Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament de Rubí insta el Govern de la Generalitat a mantenir el servei de transport sanitari a la comarca També s’ha acordat dur a terme una prova pilot per intentar reduir l’ús de safates de porexpan al Mercat Municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple de l’Ajuntament de Rubí insta el Govern de la Generalitat a mantenir el servei de transport sanitari a la comarca

També s’ha acordat dur a terme una prova pilot per intentar reduir l’ús de safates de porexpan al Mercat Municipal
El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha acordat demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que mantingui el mateix nombre de Vehicles de Suport Bàsic Vital i la mateixa distribució horària que el 2013 a cadascuna de les bases del Vallès Occidental, així com les mateixes hores de cobertura de Suport Vital Bàsic i Suport Vital Avançat que l’any passat. Aquest és un dels acords de la moció que ha presentat el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) en relació al manteniment del servei de transport sanitari a la comarca i que ha estat aprovada amb els únics vots en contra de Convergència i Unió (CiU).

Entre d’altres, el text fa palesa la reducció del pressupost previst pel servei de transport sanitari tant de caràcter urgent com no urgent detallat a la convocatòria del concurs d’aquest servei, que al Vallès Occidental s’ha reduït en 1.164.613,6 euros (-9,66%), així com la reducció del total d’hores d’atenció, que ha disminuït en 31.472,5 hores anuals a diversos municipis de la comarca, entre ells Rubí.

La moció constata que, “enlloc d’avançar en la millora de l’atenció a les urgències i emergències a les persones residents al Vallès Occidental, les decisions preses per la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya a partir del 2011 van en la direcció contrària. I a la retallada que ja s’havia produït amb el tancament dels CAP, ara se n’hi sumaria una de nova en el transport sanitari, un recurs que pot compensar en certa mesura el tancament de CAPs que s’ha produït”.

Altres mocions
La sessió plenària corresponent al mes de setembre de 2014 s’ha caracteritzat per la retirada de diverses mocions. El PSC ha retirat la que presentava en relació a la convocatòria del 9 de novembre; el Partit Popular (PP) ha decidit fer el mateix amb la moció sobre la participació i la promoció de l’Ajuntament de Rubí d’actes independentistes –i s’ha absentat del Ple mentre s’ha debatut el text i durant la resta de la sessió, en senyal de protesta per considerar que les mocions retirades no s’han de debatre–; i Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) ha decidit presentar la moció de rebuig al projecte de Llei de seguretat ciutadana en un altre Ple.

En canvi, s’han aprovat per unanimitat dels assistents les mocions presentades per CiU per a l’eliminació dels envasos de porexpan utilitzats al Mercat Municipal i la formulada per ICV-EUiA per demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya el compliment dels compromisos adquirits per les obres del Pau Casals. En el primer cas, s’ha acordat que l’Ajuntament dugui a terme una prova pilot al Mercat per substituir les safates de porexpan per safates de materials reciclables, a poder ser biodegradables, i informar del contingut de la moció i de la seva aprovació a l’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal de Rubí. I, en el segon cas, s’ha decidit instar el Govern de la Generalitat a complir els compromisos adquirits per poder rehabilitar amb celeri¬tat l’edifici de l’Escola Pau Casals de Rubí, així com valorar la idoneïtat de les partides que el Consistori rubinenc sol·licita a la Generalitat per acabar de complementar les obres de manteniment i d’adequació energètica d’aquesta escola. ICV-EUiA ha transaccionat la moció a l’acceptar les diferents aportacions que han formulat el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR).

El Ple municipal també ha aprovat tot un seguit de tràmits, com ara les bases reguladores de les subvencions per a l’impuls de l’activitat empresarial a Rubí, o la cessió d’ús a l’Associació Compartir – Grup Social Marista dels locals situats al barri del Pinar per a la prestació del servei de Centre Obert, entre d’altres.