Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament de Rubí desestima la moció de suport a la convocatòria de consulta del 9 de novembre S’ha necessitat una segona votació per tal de desfer l’empat. El vot de qualitat de l’alcaldessa ha acabat decantant la balança https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple de l’Ajuntament de Rubí desestima la moció de suport a la convocatòria de consulta del 9 de novembre

S’ha necessitat una segona votació per tal de desfer l’empat. El vot de qualitat de l’alcaldessa ha acabat decantant la balança
El Ple municipal de l’Ajuntament de Rubí ha declinat donar suport a la consulta prevista pel 9 de novembre d’enguany per tal de decidir el futur de Catalunya. I és que la moció que presentaven Convergència i Unió (CiU), Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) finalment no s’ha aprovat.

A la primera votació s’ha produït un empat: CiU, ICV-EUiA, ERC, ACR i el regidor socialista Jaume Buscallà han votat a favor de la moció; la també regidora socialista Maria Mas s’ha abstingut; mentre que la resta de regidors del PSC i els del Partit Popular (PP) hi han votat en contra. Després d’un breu recés s’ha repetit la votació, amb idèntic resultat. Però, com preveu la normativa, el vot de l’alcaldessa ha permès decantar la balança i fer guanyadora l’opció votada per Carme García.

En el decurs del debat d’aquesta moció, el Partit dels Socialistes de Catalunya ha presentat tot un seguit de transaccions, que no han estat acceptades pels grups que presentaven el text.

La “Moció de suport del món local a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014” preveia 3 acords. D’una banda, mostrar el suport del Ple de l’Ajuntament de Rubí a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014 per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels drets democràtics dels catalans i prendre el compromís del Consistori rubinenc amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació.

Un altre dels acords feia referència a donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria, així com a la materialització de la consulta del 9 de novembre en el marc de la Llei 10/2014 de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants.

Per últim, la moció proposava comunicar aquest acord en el període de 5 dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat de Catalunya, a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris, així com també a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM), qui ho trametran de forma conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.