Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament acorda la congelació dels impostos per l’any 2011 José Serrano Rabaneda ha pres possessió del seu càrrec com a regidor en substitució de Jordi Peiró. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El ple de l’Ajuntament acorda la congelació dels impostos per l’any 2011

José Serrano Rabaneda ha pres possessió del seu càrrec com a regidor en substitució de Jordi Peiró.
El ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat les ordenances fiscals per l’any vinent amb una congelació dels impostos i la pujada en algunes de les taxes (entre elles la d’escombraries) d’un 2 %, per sota del IPC català de setembre, publicat al mes d’octubre, que ha estat del 2,4 %.

Els impostos sobre béns immobles de naturalesa urbana (IBI), sobre activitats econòmiques (IAE), sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua), sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) i sobre vehicles de tracció mecànica suposen gairebé el 44 % del finançament municipal. Per això, el regidor d’Hisenda, Josep Castro, ha explicat que “fer una congelació com la que hem aprovat implica un gran esforç, però la situació econòmica actual fa que haguem decidit no incrementar la pressió fiscal per als rubinencs i rubinenques”.

La proposta del govern local (PSC i ERC) va comptar ahir en el Ple amb el suport dels membres del grup municipal de ACR; mentre que PPC i CiU van votar en contra; i ICV-EUiA es van abstenir.

Josep Castro va explicar que les ordenances aprovades suposen un increment de 2 euros en els rebuts que l’Ajuntament gira a la ciutadania, concretament pel concepte de la taxa d’escombreries que s’ha apujat un 2%. Precisament, aquest darrer concepte és el que ha experimentat un increment més alt de les sol·licituds de bonificació, una part de les ordenances que Castro ha considerat fonamental. “Hem volgut mantenir les polítiques de beneficis fiscals”, ha senyalat el regidor, “per minimitzar l’impacte sobre els ciutadans i per continuar amb l’esperit de ajuts directes als col·lectius més desfavorits”.

Així, l’Ajuntament manté totes les bonificacions i subvencions aprovades en anys anteriors i que beneficien majoritàriament a gent gran, aturats, famílies nombroses i monoparentals i persones d’escassa capacitat econòmica. Durant aquest any 2010, el consistori ha acceptat 2.873 sol·licituds de rubinencs per accedir a aquests ajuts per un valor proper als 600.000 euros.

Per conceptes, 446 famílies i 1 empresa s’han beneficiat d’una reducció en l’Impost de Bens Immobles (IBI), mentre que han estat 942 els sol·licitants que han rebut un ajut per pagar l’impost de vehicles. Un total de 29 empreses s’han acollit a les bonificacions del Impost d’Activitats Econòmiques; i, finalment, 247 rubinencs i rubinenques han accedit a una rebaixa de les plusvàlues. D’altra banda, l’ajuda més demandada ha estat la que alleugera la taxa d’escombreries. Si a l’any 2009 van demanar aquesta bonificació 700 famílies, al 2010 van ser 1.200 les persones beneficiades.

Nou regidor

El Ple també va servir perquè José Serrano Rabaneda prengués possessió del seu càrrec com a nou regidor del grup municipal del PSC en substitució de Jordi Peiró.