Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una moció per fomentar l’ocupació de col·lectius en risc d’exclusió social D’altra banda, tots els grups han acordat reclamar a la Generalitat que millori el transport públic entre Rubí i l’Hospital de Terrassa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple aprova una moció per fomentar l’ocupació de col·lectius en risc d’exclusió social

D’altra banda, tots els grups han acordat reclamar a la Generalitat que millori el transport públic entre Rubí i l’Hospital de Terrassa
El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat aquest dimarts, per unanimitat, una moció que persegueix fomentar l’ocupació d’aquells col·lectius en risc d’exclusió social. Així, tots els grups municipals han acordat reclamar al Parlament i a la Generalitat de Catalunya la inclusió de les normes adients a la Llei de Governs Locals, que ara està en tràmit parlamentari, que permetin incloure clàusules socials en tots els contractes signats entre l’Administració pública i els proveïdors.

La moció, presentada per Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), també recull que l’Ajuntament de Rubí, en base a les seves competències, elabori un reglament de clàusules socials a aplicar en les bases de convocatòria i en els criteris d’adjudicació de les obres de contractació directa o negociada, dels contractes d’obres i/o serveis que s’hagin de fer a partir d’ara i en les renovacions dels ja existents. I que aquest reglament s’elabori en el marc de l’Acord pel Desenvolupament Econòmic i Social (ADES), incorporant altres actors d’interès per tal d’involucrar tot el teixit econòmic. A més, s’ha acordat que aquestes clàusules socials tinguin per objectiu principal incentivar la contractació de persones incloses als col·lectius amb més dificultats per accedir al mercat laboral, com els aturats de llarga durada, les persones majors de 45 anys, les persones discapacitades i els joves.

El regidor de l’àrea de Serveis Centrals, Hisenda i Règim Interior, Josep Castro, ha explicat que l’Ajuntament està treballant en aquest reglament des de l’any 2013. Segons el regidor, s’ha encarregat un informe per tal de conèixer com incorporar de manera legal aquestes clàusules socials als contractes que faci el Consistori. Castro ha anunciat que es convocarà una comissió especial per tal de definir les característiques d’aquestes contractacions.

Millores a la connexió Rubí - Hospital de Terrassa
D’altra banda, el Ple també ha aprovat una moció de la Junta de portaveus que reclama que es millori el servei de transport públic que uneix la ciutat amb l’Hospital de Terrassa. El text, consensuat prèviament per tots els grups municipals, insta la Generalitat de Catalunya a estudiar les modificacions proposades pel Consistori per millorar el temps de trajecte de la línia d’autobús interurbà B8. Unes propostes que l’alcaldessa, Carme García, va fer arribar al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, a finals de maig.

La moció també demana que, en el termini màxim d’un mes des de l’aprovació del text, la Generalitat doni una resposta a l’Ajuntament sobre els possibles canvis a fer. A més, sol·licita al Govern català que habiliti una partida pressupostària per millorar la freqüència de pas de la línia d’autobús B8 i que s’implanti algun tipus de tarifació social per atorgar bonificacions als col·lectius més desfavorits econòmicament. I és que, segons la moció, es tracta d’un servei públic de primera necessitat per accedir a un servei bàsic com el sanitari.

El text ha incorporat un nou punt d’acord: demanar a l’empresa adjudicatària del servei que habiliti els autobusos per tal que hi puguin accedir persones amb mobilitat reduïda.

Altres mocions
A la sessió plenària corresponent al mes de juny de 2014 també s’han debatut altres mocions de caire més general. El text sobre la reforma constitucional i la convocatòria d’un referèndum sobre la monarquia que presentava ICV-EUiA i el que havia plantejat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) pel dret a decidir, el referèndum del 9 de novembre i la República catalana s’han acabat fusionant en una única moció presentada per aquestes dues formacions i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). El nou text reclama a l’Estat espanyol que impulsi un procés que permeti a la ciutadania escollir en un referèndum el model d’estat i el mètode d’elecció del seu Cap utilitzant tots els mecanismes que preveu la Constitució Espanyola. La moció ha estat aprovada per tots els grups excepte Convergència i Unió (CiU), que s’ha abstingut, i el Partit Popular (PP), que hi ha votat en contra.

D’altra banda, s’ha donat llum verda a la moció d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) per demanar un calendari de tancament de les centrals nuclears. L’únic partit que s’ha abstingut en la votació d’aquest text ha estat el PP.

14 i 28 de desembre, festius d’obertura comercial
El Ple municipal ha ratificat el decret que estableix dos dies addicionals d’obertura comercial en diumenge i festius per aquest any 2014. Així, els dies 14 i 28 de desembre els comerços de la ciutat podran aixecar les seves persianes al públic, en plena campanya de Nadal. L’única formació que s’ha abstingut ha estat ICV-EUiA.

En l’apartat de tràmits també s’ha donat compte de la informació subministrada al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques sobre l’execució del pressupost corresponent al primer trimestre de 2014, en compliment de les obligacions previstes a la Llei orgànica 2/2012 de 27 d’abril d’Estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.