Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple aprova Pla de Racionalització, Estalvi i Eficiència (PREiE) Inclou mesures que permetran reduir la despesa per l’any 2011 en un mínim de 4 milions d’euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El ple aprova Pla de Racionalització, Estalvi i Eficiència (PREiE)

Inclou mesures que permetran reduir la despesa per l’any 2011 en un mínim de 4 milions d’euros.
El ple extraordinari ha aprovat, amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC i ERC) i del PP i els vots en contra d’ICV-EUiA, CiU i ACR el Pla de Racionalització, Estalvi i Eficiència de Rubí, que l’alcaldessa Carme García havia presentat hores abans de roda de premsa.

El PREiE aprovat incorpora el 86% de les propostes que els grups municipals a l’oposició han fet arribar al consistori en les darreres setmanes. El total de propostes rebudes ha estat de 176, de les quals 151 han estat incorporades al PREiE a través de 131 accions.

El regidor de Serveis Centrals, Josep Manel Castro, va agrair a tots els partits polítics la seva aportació al PREiE i va explicar que aquest pla “no neix de zero, sinó que és una aposta de l’equip de govern hereva d’altres plans engegats a l’Ajuntament de Rubí en els darrers anys, com el MOAR o el PAM”. Castro també va explicar a la resta del plenari que “s’ha optat per elaborar el PREiE en comptes d’un nou Pla d’acompanyament de la crisi perquè les mesures no són conjunturals, sinó estructurals”.

Els objectius del PREiE són garantir la prestació de serveis de qualitat a la ciutadania, optimitzar l’ús i el consum de recursos municipals, adequar l’organització municipal al marc del nou context econòmic i maximitzar la creació del valor públic. Amb aquesta voluntat, el Pla s’ha marcat tres línies d’actuació que passen per racionalitzar i optimitzar l’ús dels recursos públics, rendibilitzar l’ús del patrimoni municipal i potenciar i optimitzar l’organització municipal i els recursos humans. I és que, de cara al pressupost del 2011, el consistori haurà de reduir la despesa municipal en uns 4 milions d’euros.

Altres mesures

En el marc del ple extraordinari, l’equip de govern també va presentar l’actual situació econòmica de l’Ajuntament. Castro va parlar d’uns comptes sanejats i de la importància de “fer més amb menys”, en clara al·lusió a nous serveis que es presten a la ciutat sense incrementar la despesa.

En la sessió plenària també es va donar compte de l’estat d’execució de les mesures incloses al Pla d’Acompanyament de la Crisi, aprovat el 2009. La regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Maria Mas, va explicar que de les mesures que quedaven pendents el mes de maig, “pràcticament totes ja s’han dut a terme: de les 46 accions previstes, en restaven en execució 12. D’aquestes, se n’han finalitzat 7 i, per tant, ara només 5 es troben en tràmit d’execució”.

Entre les mesures executades, Mas va destacar, entre d’altres, la minimització de les accions publicitàries, la reducció de la plantilla, la reducció del cost de la Nit de l’Empresa i l’increment del nombre de professionals de Serveis Socials. Pel que fa a les accions que encara no s’han finalitzat com a conseqüència de la seva complexitat, la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació va citar la revisió dels contractes de serveis, els plans d’ocupació (en concret el projecte del Pla de Voreres), l’execució d’algunes inversions municipals, l’estudi per incorporar avantatges fiscals per a determinades activitats econòmiques i l’accés a la banda ampla.

Segons Mas, “la majoria d’aquestes actuacions tenen una lògica de continuïtat”. Per aquest motiu, pràcticament totes han estat incorporades al pressupost de 2010.