Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut Un minut de silenci per les víctimes de l'accident ferroviari a Galícia va arrencar el darrer ple abans de l'aturada estival. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut

Un minut de silenci per les víctimes de l'accident ferroviari a Galícia va arrencar el darrer ple abans de l'aturada estival.
Uns moments abans de la celebració del Ple de juliol es va fer un minut de silenci davant de l'Ajuntament com a mostra de condol per les víctimes de l'accident ferroviari d'ahir a Santiago de Compostel·la, al qual van perdre la vida 80 persones i han resultat ferides més de 140. A continuació es va llegir al Ple una resolució de la Junta de Portaveus per expressar el condol a les famílies de les víctimes mortals i el seu suport a les persones que van resultat ferides en l'accident del 24 de juliol, així com el reconeixement a tots els cossos de bombers i seguretat, sanitaris i voluntariat que han participat en les tasques de rescat i ajuda a les víctimes.

El Pla Local de Joventut 2012-2016 va obrir el darrer ple abans de l'aturada estival i es va aprovar per unanimitat. Aquest pla, fruit dels treballs participatius de joves de la ciutat, es presenta com un instrument integral que ha de marcar les polítiques locals de joventut. Les accions que recull el Pla Local de Joventut se centren en dos grans objectius: d'una banda, l'ocupació i emancipació juvenil, i de l'altra, l'oci i la cultura a la ciutat. Es desenvolupa en 7 eixos: la trajectòria educativa, la trajectòria laboral, la transició domiciliària, la vida saludable, la participació, cohesió social i ciutadania, la cultura, oci i temps lliure, i la informació i comunicació. La Comissió de Seguiment del Pla RubíJove, ja constituïda, es reuneix trimestralment i té com a objectiu valorar i fer el seguiment de l'aplicació del Pla.Suport a les entitats esportives
L'Ajuntament va aprovar una moció presentada pels grups municipals del PSC, ERC, PP, CiU i ICV-EUiA, que també va votar favorablement ACR, en la qual s'insta al Govern de la Generalitat la suspensió temporal de les actuacions inspectores a les entitats esportives per regularitzar la seva situació davant la Seguretat Social, i la creació d'una taula de treball amb representació d'entitats municipalistes, així com d'entitats i federacions esportives, per tal de cercar fórmules reguladores del voluntariat esportiu. La moció també insta a la Inspecció de Treball a atorgar caràcter informatiu i no sancionador a les actes obertes a les entitats esportives sense ànim de lucre en l'àmbit de l'esport no professional.

Aquesta moció sorgeix arran de les actuacions de la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social a diferents federacions i clubs esportius catalans durant els darrers mesos, fet que ha fet despertar les alarmes al teixit associatiu de l'esport no professional, sense ànim de lucre, que no tenen possibilitats de complir les obligacions laborals, fiscals, etc.

També va prosperar una altra moció relacionada amb l'esport, presentada per CiU, en la qual es demanava l'ús d'un espai municipal per a realitzar les revisions mèdiques dels esportistes, a través d'una empresa especialitzada. PP, ICV-EUiA i ACR es van abstenir.

Ampliació de supòsits als ajuts tributaris

El Ple de juliol va aprovar les bases reguladores dels ajuts tributaris de l'any 2013 de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana. Aquests ajuts, que es poden sol·licitar fins al 31 de desembre, i que formen part del paquet de mesures anticrisi 2013, fan referència a la bonificació de fins al 95% en el concepte de plusvàlua en els supòsits de dació en pagament d'un deute hipotecari i en els supòsits d'execució hipotecària, ampliant aquests supòsits a la compravenda amb condonació total o parcial del deute hipotecari.

Festes Locals 2014

Entre altres qüestions, el Ple celebrat ahir va aprovar les festes locals per a l'any 2014, que seran el 9 de juny, Pasqua Granada i Festa dels Xatos, i el dilluns 30 de juny (Festa Major de Sant Pere)