Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple aprova les ordenances fiscals per al 2014 L’equip de govern es compromet a mantenir negociacions amb els partits a l’oposició per tal d’estudiar la inclusió de les seves propostes al pressupost de l’any vinent. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El ple aprova les ordenances fiscals per al 2014

L’equip de govern es compromet a mantenir negociacions amb els partits a l’oposició per tal d’estudiar la inclusió de les seves propostes al pressupost de l’any vinent.
Les ordenances fiscals per al 2014 s’han aprovat de forma definitiva amb un ampli suport de les forces polítiques amb representació a l’ajuntament. En la sessió ordinària celebrada aquest dijous, corresponent al mes de desembre, la proposta d’aprovació definitiva de les ordenances ha rebut el suport de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), a més del Partit Popular (PP). S’han abstingut Convergència i Unió (CiU) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR). De la seva banda, Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) ha estat l’única formació que ha votat en contra.

Dins del termini d’exposició pública dels acords provisionals d’imposició i ordenació de tributs, i modificació d’ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals que hauran de regir les finances del consistori a partir de l’1 de gener de 2014, s’han presentat al·legacions per part de l’AMPA del CEE Ca n’Oriol, el PSC i ICV-EUiA. L’equip de govern ha desestimat totes aquestes al·legacions i no s’han admet tràmit. Aquesta decisió s’ha justificat perquè la normativa vigent no permet la inclusió d’algunes d’aquestes al·legacions, perquè d’altres requereixen d’un anàlisi més exhaustiu sobre el seu impacte en el pressupost municipal de l’any vinent, i perquè en altres casos no es podien considerar al·legacions pròpies d’ordenances.

Malgrat no admetre a tràmit cap d’aquestes al·legacions, l’equip de govern s’ha compromès a seguir estudiant la seva viabilitat amb la intenció d’incloure-les, si es considera oportú, al pressupost de 2014. La regidora d’Hisenda, Neus Muñoz, ha comentat que “el nostre principal objectiu i compromís és aconseguir generar línies d’ajut, nous convenis i projectes que assumeixin aquestes modificacions en relació a les al·legacions presentades així com altres propostes que hem rebut i discutit, de les quals compartim l’essència de les mateixes, a través del pressupost de 2014”. A més, Muñoz ha afegit que “hem d’analitzar, a través d’espais de treball, amb més temps, aquestes propostes que requereixen trobar vies de consens per tal de poder convertir-les en realitats”.

La responsable de la cartera d’Hisenda ha estès la mà a la resta de forces amb representació a l’Ajuntament. “Continuem pensant que els ponts d’entesa a l’actualitat són més que necessaris” ha dit Muñoz, qui també ha agraït als partits a l’oposició “la seva implicació, la facilitat del diàleg i la bona predisposició demostrada”.

Ara, un cop aprovades definitivament les ordenances fiscals de 2014, d’aplicació a partir de l’1 de gener, comencen les negociacions per al pressupost municipal de l’any vinent. En aquest sentit, Muñoz ja ha anunciat que les negociacions per a les ordenances han estat només el primer pas i que ara “es continuarà parlant, debatent i treballant plegats” per al pressupost.

Per últim, Muñoz ha conclòs que “tenim unes bones ordenances i aconseguirem també uns bons pressupostos, amb una economia sanejada, amb la voluntat de donar un missatge d’unitat clar a totes els nostres veïns i veïnes en la lluita contra la crisi”.

L’aprovació definitiva de les ordenances fiscals ha estat el punt més destacat de l’ordre del dia de la sessió plenària corresponent al mes de desembre. També s’han aprovat les tarifes del Centre Esportiu Duet Rubí i les del Servei Municipal de Transport Urbà de viatgers per al 2014. El ple també ha aprovat inicialment l’ordenança sobre Llicències de Guals i Estacionaments Reservats de Rubí.