Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova les ordenances fiscals 2009 L'alcaldessa ha informat en sessió plenària de la constitució d'una taula de seguiment dels projectes finançants pels fons estatals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple aprova les ordenances fiscals 2009

L'alcaldessa ha informat en sessió plenària de la constitució d'una taula de seguiment dels projectes finançants pels fons estatals.
L’Alcaldessa, Carme García, ha mantingut una trobada amb representants dels sindicats CCOO i UGT, de la patronal CECOT, Cambra de Comerç i delegats comarcals del Colegi d’Arquitectes. La patronal PIMEC, també convidada, va excusar la seva presència. Durant la reunió, García els va informar sobre els projectes que l’Ajuntament de Rubí presentarà al Fons d’Inversió Local, per un valor de 12,5 milions d’euros. També els va facilitar dades sobre la resta d’inversions programades fins al 2010.

L’objectiu d’aquesta trobada és buscar de forma conjunta les fórmules que permetin un major impacte tant en la generació d’activitat econòmica com en la generació d’ocupació a la ciutat. Aquest va ser un dels compromisos assolits durant la reunió, “el de treballar perquè els màxims beneficiaris de les obres que es faran a Rubí durant aquest any i el vinent siguin les empreses locals i els rubinencs i rubinenques en situació d’atur”, ha matisat l’alcaldessa. A la reunió també es va acordar constituir una taula per fer el seguiment del projectes del Fons d’Inversió Locals on serien presents tots els agents.

Informació sobre la trobada al Ple de desembre

L’alcaldessa ha informat d’aquesta reunió a totes les formacions polítiques amb representació municipal en el transcurs del Ple extraordinari on s’han aprovat definitivament les ordenances fiscals per a l’any 2009, amb els vots favorables del PSC, ERC, ICV-EUiA, CIU i PP. El grup municipal d’ACR ha votat en contra.

Carme García, ha volgut “agrair l’esforç de màxim consens que han fet totes les formacions polítiques” i s’ha compromés a fer un “replantejament” de l’IPC que aplicarà el govern en els tributs de l’any vinent (un 4,5 % enfront el 2,5 % que sembla ser que finalment serà aprovat definitivament a Catalunya), “si realment es manté aquesta baixa”. L’alcaldessa ha dit que ningú podia preveure la baixada de l’IPC quan es van confeccionar les ordenances i aquest tendia cap el 5 % “però un cop tinguem les dades finals i dades fiables sobre la seva tendència futura, farem una revisió”. Amb aquest compromís, García, ha donat satisfacció a la demanda del grup municipal de CIU de tenir en compte la diferència amb vistes a les ordenances del l’any 2010.

L’acord definitiu d’ordenances fiscals ha rebut un total de 29 al•legacions presentades de les quals, l’equip de govern n’ha acceptat 19, n’ha desestimat 8, i 2 al•legacions no les ha tingut en compte perquè ja s’havien incorporat prèviament.