Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova les bases reguladores dels programes de suport a la contractació privada i de creació d'empreses Les subvencions es podran començar a demanar tan bon punt la Junta de Govern Local n’aprovi la convocatòria https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple aprova les bases reguladores dels programes de suport a la contractació privada i de creació d'empreses

Les subvencions es podran començar a demanar tan bon punt la Junta de Govern Local n’aprovi la convocatòria
El ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera inicial les bases reguladores de les subvencions per al suport a la contractació privada i per a la creació d’empreses i el suport al treball autònom, incloses en el Pla de mesures anticrisi 2014. Un cop passat aquest tràmit i després d’un període d’al·legacions de 20 dies, la Junta de Govern Local s’encarregarà de donar llum verda a la convocatòria dels ajuts, de manera que les empreses i emprenedors interessats podran començar a sol·licitar-los.

Les bases de les subvencions per al suport a la contractació privada presenten canvis importants respecte a l’any passat. El més destacat és la incorporació d’una nova modalitat que, en comptes de subvencionar sis mesos de contractació, com succeïa en l’anterior edició, en subvencionarà tres. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol facilitar que més empreses se sumin a la iniciativa i que es pugui generar més ocupació.

Com ja passava el 2013, aquests ajuts estaran subjectes al fet que les empreses beneficiàries assumeixin una part dels costos salarials del treballador, en un percentatge que no serà inferior al 50% del total. Pel que fa a la seva quantia concreta, estarà condicionada a un sistema de barem que tindrà en compte l’edat, les càrregues familiars i la situació d’atur del contractat. Així, el 100% de subvenció s’atorgarà en aquells casos que s’ocupi un aturat sense prestació, major de 40 anys i amb càrregues familiars. La quantitat màxima mensual a subvencionar serà de 750 euros, sumant un màxim total de 9.000 euros en contractes anuals i de 4.500 euros en els de caràcter semestral.

L’altra novetat important en les subvencions per a la contractació privada és que les empreses també podran demanar les ajudes de manera retroactiva, per a contractes realitzats a partir de l’1 de gener del 2014. Aquest canvi també té com a objectiu facilitar que el màxim nombre d’empreses s’acullin enguany a la convocatòria d’ajuts. Així, se subvencionaran contractes realitzats entre gener i finals de juliol de 2014.

En total, l’Ajuntament ha destinat a aquesta mesura anticrisi 230.000 euros. D’aquests, 180.000 serviran per subvencionar els contractes anuals, mentre que els 50.000 restants es dedicaran als de sis mesos.

L’any passat, els ajuts per a la contractació privada van permetre que 32 rubinencs i rubinenques en situació d’atur de llarga durada trobessin feina per un mínim d’un any. Un total de 19 empreses instal·lades a Rubí es van acollir a aquest innovador programa.

Afavorint la creació d’empreses
Dins el Pla de mesures anticrisi 2014, l’Ajuntament també tornarà a subvencionar aquelles persones que es trobin en situació de desocupació i que vulguin crear noves empreses o desenvolupar la seva activitat empresarial o professional a Rubí, amb l’objectiu de donar suport a la creació de nous llocs de treball per compte propi. Es podran beneficiar d’aquestes ajudes persones físiques o jurídiques amb una plantilla que no assoleixi les 50 persones i que estiguin, com a mínim una part dels promotors, en situació d’atur.

L’Ajuntament destinarà una mitjana de 1.500 euros als projectes subvencionats, als quals es podran afegir 1.000 euros més quan l’empresa pertanyi a un sector emergent. En total, el consistori té previstos ajuts per un total de 30.000 euros.

L’any passat, 18 projectes empresarials es van beneficiar d’aquest programa de subvencions després de ser validats, i en alguns casos també assessorats, per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE).

Totes les persones interessades a obtenir informació sobre aquestes accions incloses al Pla de mesures anticrisi 2014 poden adreçar-se a la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER), ubicada a la Masia de Can Serra.