Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova inicialment el projecte de rehabilitació del col·lector de Can Xercavins Durant la sessió plenària s’han discutit 8 mocions, 7 de les quals han aconseguit prosperar. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova inicialment el projecte de rehabilitació del col·lector de Can Xercavins

Durant la sessió plenària s’han discutit 8 mocions, 7 de les quals han aconseguit prosperar.
El ple municipal ordinari corresponent al mes de gener de 2012 ha aprovat inicialment, i per unanimitat, el projecte constructiu per a la rehabilitació del col·lector de Can Xercavins. La reforma afectarà uns 5 quilòmetres d’aquest col·lector, concretament, el tram que va des de la urbanització de Castellnou fins al passeig de la Riera, on les aigües s’intercepten per a canalitzar-les fins a l’estació de tractament de les aigües residuals de la ciutat.

El consistori ha aprovat el projecte de rehabilitació davant la urgent necessitat de solucionar els desperfectes que actualment pateix aquest col·lector, que n’impedeixen el seu bon funcionament hidràulic. Aquest fet genera l’abocament d’aigües residuals al llarg de tot el col·lector, afectant el medi natural de la zona. Aquesta infraestructura recull les aigües residuals de les urbanitzacions de Castellnou, Sant Muç i una part de les urbanitzacions ubicades a la zona de Can Xercavins.

El projecte preveu protegir el tub d’aquells trams del traçat on aquest es troba al descobert i desprotegit com a conseqüència de la força d’erosió de les aigües que transporta el torrent de Can Xercavins. Així, en aquells casos en què el tub travessa el torrent, es crearan daus de formigó per protegir la canonada; i en aquells altres en què el tub es troba al talús, es procedirà a reconstruir-lo, reomplint-lo amb reblert i escullera. També es retiraran les arrels vegetals que han penetrat en diferents parts del col·lector i que obstrueixen el pas de l’aigua pel seu interior (en total s’han detectat més de 600 punts fets malbé per les arrels) i es segellaran aquells trams malmesos. D’altra banda, s’instal·laran 14 sobreeixidors al llarg d’aquest tram del col·lector i es remodelarà l’únic que hi ha actualment. Per últim, es projectaran un total de 13 camins de 3 metres d’amplada al llarg del col·lector.

D’altra banda, el ple també ha aprovat, amb les úniques abstencions del Partit Popular (PP) i d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), l’informe de gestió i el pla d’inversions tant del servei d’abastament d’aigua potable com del servei de clavegueram.

Pel que fa al servei d’abastament d’aigua potable, el ple ha aprovat un pla d’inversions per al 2012 que ascendeix a 1.254.773 euros. Entre els projectes més destacats hi ha la renovació de la xarxa del Camí de les Martines, la primera fase de la renovació de la xarxa al barri de Can Vallhonrat i l’arranjament dels dipòsits de Can Mir. Pel que fa al pla d’inversions del servei de clavegueram, que compta amb un pressupost aproximat de 902.000 euros, destaca l’actuació al torrent de Can Ferran (fase 2), el projecte del nou eix principal de Rubí i la renovació de la xarxa entre els carrers de Federico García Lorca i General Prim.

Un ple farcit de mocions
Al ple del mes de gener s’han discutit un total de 8 mocions, tot i que en podrien haver estat 10. I és que el PP finalment ha decidit retirar dues de les mocions que havia presentat: la que reclamava doble direcció en una de les vies de les urbanitzacions i la que sol·licitava la millora de la connexió de l’autopista amb la carretera Terrassa-Martorell, ja que l’equip de govern s’ha compromès a estudiar-les.

Pel que fa a les mocions que s’han discutit, el plenari ha donat llum verda al text presentat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), el Partit Popular (PP), Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) sobre el manteniment del sistema de bonificacions del peatge de Les Fonts per als residents en el sistema urbà de Rubí. De fet, a finals de desembre el consistori ja es va plantejar demanar a la Generalitat que mantingui la gratuïtat d’aquesta barrera.

D’altra banda, el ple també ha aprovat les mocions presentades pel PP sobre la seguretat de l’illa de vianants i sobre el padró municipal, que han estat aprovades per unanimitat després de ser transaccionades. El plenari també ha donat suport a les 3 propostes que ha formulat ICV-EUiA: la que demanava que es mantingui el desplegament de la Llei de Barris (CiU hi ha votat en contra i el PP s’ha abstingut), la que exigia el pagament dels deutes del Govern de la Generalitat amb l’Ajuntament de Rubí (només CiU hi ha votat en contra) i la que rebutjava la pujada tarifària de l’ATM (CiU hi ha votat en contra i el PP s’ha abstingut). El ple també ha donat suport a la moció presentada per ACR sobre l’optimització dels immobles municipals, després de ser transaccionada i, en canvi, ha rebutjat la moció sobre la recaptació per l’impost de béns immobles per a l’exercici 2012, que només ha rebut els vots a favor d’ACR, la formació que l’havia presentat.