Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova de manera definitiva el pressupost municipal per al 2014 Els comptes han prosperat amb les abstencions de tots els grups de l’oposició a excepció d’ACR, que hi ha votat en contra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple aprova de manera definitiva el pressupost municipal per al 2014

Els comptes han prosperat amb les abstencions de tots els grups de l’oposició a excepció d’ACR, que hi ha votat en contra
El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera definitiva el pressupost municipal per al 2014 gràcies als vots a favor de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), i les abstencions del Partit Popular (PP), Convergència i Unió (CIU) i Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUIA). Només Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) ha votat en contra d’uns comptes que ascendeixen a 74,6 milions d’euros (75,6 euros consolidats) i que es complementen amb un Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi de 3,6 milions.

En la seva defensa del pressupost, el tinent d’alcaldia de l’Àrea de Serveis Centrals, Hisenda i Règim Interior, Josep Manel Castro, ha dit que els comptes són “fruit de la voluntat política d’aquest equip de govern i de les aportacions dels partits a l’oposició” i que han sorgit d’una negociació on “s’ha prioritzat la voluntat de consens, la transparència i el benestar de la ciutadania per damunt d’interessos partidistes”. En aquesta línia, el socialista ha explicat que moltes de les propostes presentades pels grups de l’oposició han estat acceptades i pactades per incorporar-se durant aquest any dins del propi pressupost o del Pla d’inversions, a hores d’ara pendent d’aprovació.

Castro ha subratllat que els comptes del 2014 garanteixen el manteniment dels serveis bàsics i la seva prestació eficient, el manteniment de l’autonomia financera de l’Ajuntament, la forta aposta per la reactivació econòmica i la cohesió social. Tot plegat gràcies, segons ha volgut destacar, als esforços d’una plantilla municipal que, amb menys recursos, ha estat capaç de donar continuïtat als serveis, i malgrat l’impacte de la nova Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local, impulsada pel Govern de l’Estat.

A la sessió extraordinària d’aquest dilluns, la majoria de grups de l’oposició han aprofitat per posar en valor algunes de les seves propostes que, fruit del procés de negociació bilateral, han estat finalment assumides per l’equip de govern. Entre aquestes, ICV-EUIA ha destacat el compromís de fer una projecció de tresoreria després de l’estiu que permeti preveure quin serà el romanent de l’Ajuntament al tancament de l’exercici i així reinvertir aquests diners en mesures extraordinàries a favor de la cohesió social. De la seva banda, CIU ha repassat algunes de les inversions que es faran a la ciutat a proposta de la federació, com ara l’adequació de la plaça Salvador Allende o una millora de l’illa de vianants que abastarà els carrers propers i la plaça Pere Esmendia. En darrer terme, el PP ha manifestat la seva satisfacció perquè tots els seus suggeriments han estat escoltats i ha posat l’accent en el marge de millora que encara ofereix el Paquet de mesures extraordinàries.

A l’aprovació definitiva del pressupost municipal li seguirà properament la d’un Pla d’inversions 2014-2015 dotat amb una quantitat encara per determinar.