Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova 71,3 milions d'euros de pressupost per a l'any vinent També s’aprova una moció d’urgència on tots els grups, a excepció del PP reclamen unitat de les forces polítiques i la societat civil per no fer de la llengua una lluita partidista https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova 71,3 milions d'euros de pressupost per a l'any vinent

També s’aprova una moció d’urgència on tots els grups, a excepció del PP reclamen unitat de les forces polítiques i la societat civil per no fer de la llengua una lluita partidista
El regidor d’Hisenda, Josep Castro, ha explicat davant el Ple municipal el que ja va fer el passat 14 de desembre davant els mitjans quan va presentar la proposta del pressupost municipal per a l’any vinent que se ha aprovat de forma inicial el Ple amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC i ERC) i el vot contrari dels grups de l’oposició (ICV-EUiA, CiU, PP i ACR).
Un pressupost que suposa, en xifres totals, l’equip de govern gestionarà 7,5 milions d’euros menys que aquest any, passant dels 78,82 milions actuals als 71,3 milions de l’any vinent, el que representa una reducció del 9,46 %.

Si al pressupost de l’Ajuntament se li sumen els pressupostos de tots els organismes i empreses municipals (IMPES, IMCO, PROURSA i Finca Font del Ferro), el total de diners públics aprovats és de 74 milions d’euros. L’actual pressupost consolidat és de 84,77 milions d’euros.

El Ple també ha aprovat definitivament les ordenances fiscals per al pròxim any que no han sofert cap canvi respecte les aprovades inicialment en el passat Ple del mes d’octubre, donat que cap de les al·legacions presentades per l’oposició han estat acceptades per l’equip de govern.

Amb una proposta d’urgència, i amb els vots de l’equip de govern, el Ple també ha aprovat l’increment de les tarifes del transport urbà a partir de l’1 de gener en un 2,91 %, per sota de l’augment mig autoritzat per la Comissió de Preus de Catalunya, que és d’un 3,5 %.


Unanimitat per la prestació dels 426 € i majoria per la defensa de la unitat de la llengua

A proposta del grup municipal d’ICV-EUiA, i amb el suport de totes les formacions representades al Ple, s’ha aprovat una moció per demanar al Govern Central a mantenir el programa temporal de protecció per desocupació i inserció (PRODI) que, segons especifica la mateixa moció “ha donat cobertura a 688.894 persones des de l’inici de l’aplicació del programa”.
Així mateix s’insta al Govern Central i les diferents administracions que “s’ampliïn les ajudes d’emergència a famílies que no poden pagar el seu lloguer o la seva hipoteca, per evitar situacions d’exclusió social”.

Com a urgència i darrer punt del Ple, tots els grups, a excepció del PP, han votat una moció a favor de “reclamar unitat a les forces polítiques i a la societat civil catalana per no fer de la llengua una lluita partidista”, així com “declarar que una llengua és un bé cultural immens que cal preservar”, i fer arribar aquests acords al Parlament de Catalunya i als seus grups parlamentaris i a la sala del Contenciós-Administratiu, secció quarta del Tribunal Suprem, que ha dictat recentment una sentència que qüestionaria el model lingüístic de Catalunya amb el català com a llengua vehicular a l’ensenyament. La moció ha estat presentada conjuntament per les formacions d’ERC, CiU, ICV-EUiA i ACR, i ha comptat amb el suport del PSC després de transaccionar el text. En la part expositiva la moció incideix en que “posar en perill el model d’immersió lingüística és posar en perill el model de societat i de cohesió social de Catalunya”.