Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aplaça l'eliminació del bus de l'illa de vianants per aconseguir un ampli consens El darrer ple de l'any també va aprovar la protecció i rehabilitació de l'Estany i el Torrent dels Alous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aplaça l'eliminació del bus de l'illa de vianants per aconseguir un ampli consens

El darrer ple de l'any també va aprovar la protecció i rehabilitació de l'Estany i el Torrent dels Alous
El Ple ordinari de desembre va aprovar una moció consensuada pels grups de l'oposició (PP, CiU, ICV-EUiA i ACR) en la qual s'insta a l'equip de govern a aturar el canvi d'itinerari de les línies 1 i 4 al seu pas per l'illa de vianants. La moció demanava mantenir el pas d'aquests autobusos per l'illa fins que es presenti un informe econòmic de l'impacte que suposaria el canvi, de les afectacions de trànsit pels carrers adjacents i de les conclusions d'un estudi de mobilitat elaborat per la Diputació de Barcelona. Finalment el PSC també va votar a favor d'aquesta moció per tal d'aconseguir un ampli consens tant amb els grups municipals, usuaris, entitats i associacions de veïns.

Una altra de les mocions que va centrar el debat al ple va ser la presentada per tots els grups municipals excepte el PP sobre la reforma educativa. Els diferents grups polítics van manifestar el rebuig contra els aspectes que inclou l'avantprojecte de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa. Els acords de la moció van ser: donar suport a l'actual model d'immersió lingüística, demanar al Govern de l'Estat la retirada de l'esborrany de l'avantprojecte de la LOMCE, i declarar el ministre d'Educació, José Ignacio Wert persona non grata a Rubí, entre altres aspectes. El PPC és l'únic grup que va votar en contra d'aquesta moció. El debat va ser similar amb una altra moció que també feia referència a l'àmbit estatal, contra la llei de taxes en l'administració de justícia que ja ha entrar en vigor aquesta mateixa setmana. Els grups municipals del PSC, CiU, ICV-EUiA, ERC i ACR van centrar el debat en que l'aplicació d'aquestes taxes perjudica a les persones amb menys recursos i van demanar que es derogui aquesta llei i es garanteixi la gratuïtat de l'accés a la justícia per part de totes les persones físiques.

Altres mocions
La Junta de Portaveus, a instàncies de la plataforma creada per entitats ecologistes i formacions polítiques de Rubí i Sant Cugat en defensa d'aquest espai natural, va presentar la moció mitjançant la qual l'Ajuntament es compromet a protegir i rehabilitar l'Estany i el Torrent dels Alous, i reuneix accions per a la protecció de l'espai així com el compromís d'organitzar una jornada cívica per netjar i arranjar la zona, establir divisió de zones i preservar espais del pas de persona, evitar la pesca i caça furtives, etc. Aquesta proposta es va aprovar per unanimitat.
D'altra banda, en el transcurs d'aquest darrer ple de 2012 es van aprovar definitivament les ordenances pel 2013 i la també es va donar compte del canvi de portaveu del grup polític ICV-EUiA: el regidor Francesc Hinojosa pren el relleu de Marta Ribas, ara ja diputada al govern de la Generalitat.