Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple acorda elaborar una ordenança que reguli la contaminació odorífica del municipi Tots els grups també han aprovat les bases que regulen les subvencions a les millors iniciatives comercials de nova implantació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple acorda elaborar una ordenança que reguli la contaminació odorífica del municipi

Tots els grups també han aprovat les bases que regulen les subvencions a les millors iniciatives comercials de nova implantació
El Ple municipal ha aprovat, de manera inicial i per unanimitat, les bases reguladores de les subvencions a les millors iniciatives comercials de nova implantació. La regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Rubí promou aquestes subvencions, que es presentaran properament als mitjans de comunicació, amb l’objectiu d’atraure nous comerços a la ciutat i fomentar l’emprenedoria comercial.

El Ple també ha acordat, amb les úniques abstencions d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), desestimar les al·legacions presentades per SOREA a les ordenances fiscals reguladores de la Taxa pel servei de clavegueram, la Taxa per l’expedició de documents administratius i la Taxa pel subministrament d’aigua. Així, aquestes tres ordenances han quedat aprovades de manera definitiva.

D’altra banda, totes les forces polítiques han acordat per unanimitat abonar la part meritada de la paga extraordinària de desembre de 2012 als treballadors municipals i restituir la paga extraordinària corresponent a l’import suprimit per acord de Ple de 25 d’octubre de 2012 als càrrecs electes.

Mocions
El Partit Popular (PP) ha retirat la moció que presentava sobre l’actualització del portal web d’entitats, ja que l’equip de govern s’ha compromès a dur a terme aquesta actualització properament. Convergència i Unió (CiU) també ha retirat el text en què demanava a l'Ajuntament que contracti una assegurança per donar cobertura a la responsabilitat civil de les entitats de la ciutat que facin actes i activitats al carrer. L’equip de govern s’ha compromès a facilitar informació al respecte en les properes setmanes. Abans d’iniciar-se la sessió plenària, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) també havia declinat presentar, per una qüestió tècnica, la moció sobre el pagament dels tributs municipals a l’Agència Tributària de Catalunya.

Els convergents, juntament amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), presentaven una altra moció en referència a la revocació de l’eliminació retroactiva de l’ajuda per la compra d’habitatge públic oficial. La moció ha estat aprovada amb l’única abstenció del PP.

També s’ha aprovat, amb els únics vots en contra dels populars, la moció presentada per ICV-EUiA, ERC, CiU i ACR per rebutjar les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en contra de la immersió lingüística a les escoles.

ICV-EUiA ha presentat una moció per impulsar, des de l’àmbit municipal, els tallers ocupacionals, que ha estat aprovada per unanimitat.

També ha aconseguit el suport de tots els grups el text que ACR ha portat al Ple per a l’elaboració d’una ordenança i un mapa de la contaminació odorífica del municipi.