Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla Educatiu d’Entorn organitza Clubs de lectura fàcil per a adults Aquestes sessions es faran a les biblioteques de tres instituts de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Pla Educatiu d’Entorn organitza Clubs de lectura fàcil per a adults

Aquestes sessions es faran a les biblioteques de tres instituts de la ciutat.
El Pla Educatiu d’Entorn de Rubí ha posat en marxa el projecte “Club de lectura fàcil” a les tres Biblioteques obertes que hi ha a la ciutat, que funcionen de dilluns a divendres de 17 a 19 h. Els Clubs de lectura fàcil s’adrecen a persones adultes que tinguin dificultats de lectura i comprensió de la nostra llengua i que tinguin ganes de compartir experiències.

A aquests tallers, que són gratuïts, es fan lectures en grup de llibres de lectura fàcil, com poden ser novel•les clàssiques, i es treballa amb els participants i l’ajuda d’una persona dinamitzadora la comprensió de la lectura, vivències similars, etc., per tal de generar debat i intercanvis diversos.

Els horaris d’aquests tallers són a la biblioteca de l’IES L’Estatut cada dimecres de 17 a 18 h, a la de l’IES Duc de Montblanc un dimecres al mes de 17 a 18 h i a la de l’Escola Montserrat cada divendres de 18 a 19 h.

Per formalitzar les inscripcions, les persones interessades han d’anar al centre educatiu i lliurar la butlleta de matriculació que trobaran al mateix institut.


Ampliar l’àmbit de l’educació

El Pla Educatiu d’Entorn és una proposta conjunta de l’Ajuntament de Rubí i el Departament d’Educació de la Generalitat per donar resposta a la necessitat de portar l’educació més enllà de l’escola, i a la vegada, implicar altres agents educatius en el propi treball escolar.

En el cas de Rubí, s’han posat en marxa diferents actuacions com les Biblioteques obertes que són biblioteques escolars que obren fora del seu horari lectiu; activitats esportives i artístiques per incentivar la participació de l’alumnat d’Educació Primària en activitats extraescolars gratuïtes de tipus lúdic, esportiu i artístic; Tallers d’estudi assistit gratuïts fora de l’horari escolar adreçats a l’alumnat de primària i ESO; tallers per a pares i mares; i casals d’infants al CEIP Teresa Altet i al Maria Montessori per a infants de 3 a 12 anys amb l’objectiu de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar.