Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pla d’asfaltat millorarà en una setmana l’estat de 7000 m2 de carrers Les obres als ponts del c/ Cadmo i de Cova Solera es realitzaran en dissabte per minimitzar les afectacions al trànsit. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El pla d’asfaltat millorarà en una setmana l’estat de 7000 m2 de carrers

Les obres als ponts del c/ Cadmo i de Cova Solera es realitzaran en dissabte per minimitzar les afectacions al trànsit.
Aquesta setmana, l’empresa Euroasfalt Europea de Asfaltos SAL durà a terme la renovació i millora de diversos trams de carrers a la ciutat, amb un pressupost d’execució aproximat 100.000 euros. En total s’asfaltaran uns 6.635 m2 de vies que actualment es troben en mal estat de conservació.

Les actuacions es realitzaran en una desena de carrers situats en diferents zones del terme municipal. Concretament, les vies afectades seran els carrers Poeta Virgili, José Torrijos, Doctor Turró, Pintor Murillo, el pont del carrer Cadmo, el carrer del Castell, el camí de Can Tapis, el pont de l’avinguda Cova Solera i el passeig de Les Torres.

Alguns d’aquests trams ja s’havien reparat puntualment amb anterioritat, però el pas del temps ha provocat el seu desgast. Ara es renovarà l’asfalt i es repararan els sots i les zones més erosionades per tal d’adequar i anivellar el paviment. Posteriorment, es repintaran les línies viàries, els passos de vianants i les zones blaves i d’aparcament existents.

Les obres s’han iniciat aquest el dilluns 22 de març i és previst que finalitzin al cap de 6 dies, dissabte. Mentre durin els treballs, es produiran diferents modificacions en la circulació viària que afectaran el trànsit rodat i el servei d’autobús urbà i interurbà en alguns dels trams on s’executin les obres.

Per minimitzar l’afectació viària en la mesura del possible, el consistori ha programat l’actuació als ponts del carrer Cadmo i de Cova Solera (dos punts amb un gran volum de trànsit) el dissabte 27 de març, evitant dur a terme les obres un dia laborable.

Paral·lelament, l’Ajuntament també ha coordinat l’actuació al carrer de Torrijos amb les obres que s’estan portant a terme en aquesta mateixa via per renovar el col·lector. L’asfaltat d’aquesta via s’iniciarà el dimecres 24 de març, data prevista per la finalització de les obres d’arranjament del col·lector.

Modificacions viàries

1.- La primera actuació en el marc del Pla d’Asfaltat tindrà lloc entre el dilluns 22 de març i el dimarts 23 de març al passeig de Les Torres, entre els carrers d’Inventor Edison i Ciudad de Mendoza. Com a conseqüència d’aquests treballs, el carrer de Miquel Servet també quedarà tallat al trànsit. Les línies d’autobús urbà 2, 4, 5 i 6 i les B7 i B8 del bus interurbà es veuran afectades per aquestes obres, quedant anul•lades les següents parades:

  • Línia 2. Direcció Vallhonrat: Abat Escarré, Estació FGC, Joan Puig i Doctor Ferran. Direcció El Pinar: Doctor Ferran, Miquel Servet, Joan Puig i Estació FGC.
  • Línia 4: Doctor Ferran, Miquel Servet i Joan Puig.
  • Línia 5: Joan Puig, Miquel Servet, Doctor Ferran, Països Catalans i Antoni Sedó.
  • Línia 6: Joan Puig.
  • B7 i B8 (bus interurbà): S’elimina la parada d’Estació FGC. La més propera serà la d’Edison, a l’alçada del CAP Anton de Borja, tant d’anada com de tornada.


2.- Dimarts 23 de març s’iniciaran els treballs al carrer del Castell, entre el carrer del Pont i el primer camí existent cap al nord-oest. Aquesta actuació, que preveu asfaltar l’actual camí de terra, és previst que duri 2 dies. L’única afectació viària que comportaran aquestes obres serà la impossibilitat d’estacionar en aquest camí mentre durin els treballs.

3.- El Camí de Can Tapis, actualment de terra, s’asfaltarà entre el dimecres 24 de març i el dijous 25 de març. Els veïns de Can Solà podran circular per 2 itineraris alternatius: per l’avinguda de Can Mir o bé per l’avinguda de Castellnou.

4.- Els treballs d’asfaltat als carrers Poeta Virgili, José Torrijos i Doctor Turró s’iniciaran el dimecres 24 de març i s’allargaran 3 dies, fins el divendres 26 de març. Els trams afectats són els següents: carrer de Poeta Virgili, entre els carrers de General Prim i Llobateras; carrer de Sant Sebastià, entre Llobateras i José Torrijos; carrer de Pintor Murillo, entre c/ Poeta Virgili i c/ Espoz i Mina; carrer de José Torrijos, entre els carrers de Doctor Turró i Espoz i Mina; i carrer de Doctor Turró, entre els carrers de José Torrijos i Llobateras. Com a conseqüència d’aquestes obres, l’accés al col·legi Regina Carmeli s’haurà de fer pel passeig de la Riera i els carrers de Sant Joan i de San Sebastià. Les línies de Rubí Bus afectades per aquests treballs són la L1, L3, L5 i L6 (en sentit sud). A partir de la parada de Doctor Guardiet, aquestes línies es desviaran per la Riera fins la parada d’Edison i quedaran fora de servei les d’Espoz i Mina i Estació. El bus interurbà B8 circularà per la C-1413 i pararà a l’Escardívol i a Edison. Així doncs, quedaran invalidades les parades de Bailen, Prat de la Riba i Estació.

5.- Els ponts del carrer Cadmo i el de Cova Solera s’asfaltaran en un únic dia, el dissabte 27 de març. L’itinerari alternatiu proposat per salvar el tall de trànsit al pont del carrer Cadmo és el pont de Sant Joan. En el cas del pont de Cova Solera, es desviarà la circulació pel pont de Can Jardí. Aquesta actuació afectarà les línies 1 i 3 de l’autobús urbà, deixant fora de servei la parada de Cova Solera en el cas de la L1, tant en direcció Serrafossà com en direcció El Pinar; i quedant anul·lades les parades de Santa Teresa i Casetes de Can Fatjó en el cas de la L3 en direcció Castellnou.

El Pla d’Asfaltat és una actuació de curta durada per la qual cosa els talls de trànsit es produiran en moments puntuals, quan s’hagi de fresar, asfaltar i pintar els diferents trams. L’Ajuntament facilitarà l’accés als garatges afectats per les obres a mesura que aquestes ho permetin i demana disculpes per les molèsties que es pugui ocasionar a la ciutadania que resideix i/o circula pels trams afectats pel pla.