Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou skatepark de Can Sant Joan s’inaugura amb un campionat jam, en que hi han participat 41 patinadors Unes 250 persones han assistit a la jornada inaugural del nou equipament, que ha suposat una inversió de prop de 130.000 euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El nou skatepark de Can Sant Joan s’inaugura amb un campionat jam, en que hi han participat 41 patinadors

Unes 250 persones han assistit a la jornada inaugural del nou equipament, que ha suposat una inversió de prop de 130.000 euros.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, va inaugurar el primer skatepark del municipi, un equipament de 550 m2 ubicat a Can Sant Joan, en uns terrenys situats al costat de la carretera que enllaça Rubí amb Sant Cugat. García va explicar que aquesta nova instal·lació “se suma a la xarxa d’equipaments esportius que actualment té la ciutat”, com ara el pavelló de La Llana, el poliesportiu del 25 de Setembre i les noves pistes de petanca. Un equipament que, “per sort, es va dissenyar i començar a fer abans que arribés la crisi”, va dir l’alcaldessa.

En el marc de la inauguració d’aquestes noves instal·lacions, el consistori i l’associació La Skateboarding Rubí van organitzar un campionat jam, en el qual s’hi van inscriure una quarantena de participants. Pel que fa a la categoria d’adults, el primer premi va recaure en Francisco Valenzuela, mentre que el segon i tercer classificats van ser Pau Domínguez i Master Baptista, respectivament. Per la seva banda, Eric Roige va aconseguir el primer premi en la categoria per a menors de 18 anys.

Un espai pensat pels skaters
Amb la creació del nou skatepark, l’Ajuntament dóna resposta a la demanda d’un col·lectiu important de joves de la ciutat, que reclamava la construcció d’un equipament on poder practicar-hi skateboard, roller (patinatge en línia) i ciclisme BMX, entre d’altres disciplines.

A l’hora de dissenyar la nova instal·lació, el consistori va demanar l’opinió als futurs usuaris de l’equipament, per tal que exposessin quines eren les seves necessitats. El passat mes de març, l’alcaldessa va convocar-los, via facebook, a una reunió informativa a l’Ateneu, on van poder conèixer de primera mà les característiques de la instal·lació.

El nou skatepark s’ha dissenyat pensant en diferents tipologies d’usuari, amb edats i nivells diferents. A l’hora d’instal·lar els bordons també s’ha tingut en compte que hi ha patinadors que col·loquen el peu dret al davant, els anomenats “regulars”, i d’altres que col·loquen l’esquerre, coneguts amb el nom de “goofys”.