Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou pavelló poliesportiu de La Llana es començarà a construir a principis d'any 19 empreses han presentat ofertes per fer l’obra. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El nou pavelló poliesportiu de La Llana es començarà a construir a principis d'any

19 empreses han presentat ofertes per fer l’obra.
Un total de 19 empreses han presentat ofertes al concurs públic que es tancava el dilluns, 13 d'octubre, per fer les obres del nou pavelló poliesportiu de la Llana. El nou pavelló poliesportiu es construirà en un solar de 13.971 m2 amb forma rectangular i amb un desnivell de 7 metres entre els carrers Pont de Can Claverí i de Can Serra, on es troba la cota més baixa i l’accés al recinte. Pel carrer situat a la cota més alta s’accedirà al nivell dels aparcaments. En el mateix solar on es construirà el pavelló, s’hi troba actualment la Masia de Can Serra, un equipament municipal que es reformarà coincidint amb la construcció de la nova instal•lació esportiva.

El nou equipament tindrà una superfície construïda de 4.707 m2 distribuïda en 3 plantes:
La planta baixa, de 3.432 m2 construïts, és la zona destinada a la pràctica de l’esport amb una pista de 62 x 35 m, sis vestidors, magatzems i infermeria. Les dimensions d’aquesta pista permeten encabir l’única pista estatal amb mides homologades (30 x 60 m) per competicions d’hoquei línia. A això se li suma que l’espai es convertirà en el centre català de tecnificació d’aquest esport després de la recent signatura d’un conveni amb la Federació Catalana de Patinatge. A part de la pràctica de l’hoquei línia, també s’ha dissenyat l’espai per l’entrenament i competició d’altres disciplines. S’han plantejat 3 pistes de bàsquet divisibles amb cortines que es poden utilitzar de forma simultània, 1 camp d’handbol, 1 de futbol sala, 1 de voleibol, 1 de bàsquet de competició i 2 de bàdminton.

A la planta primera, amb 1.223 m2, se situen els accessos principals, l’administració, una sala polivalent, els serveis públics i de restauració, així com les grades per als espectadors amb un aforament per a 629 persones.

La planta segona ocupa un espai de 52 m2 s reservat per una cambra d’instal•lacions.

Tant l’accés a l’edifici com a les zones comunes s’han projectat perquè siguin accessibles a persones amb mobilitat reduïda. A la planta primera s’accedirà mitjançant rampes amb baranes, mentre que l’accés a la planta baixa es farà directament sense desnivell. L’equipament disposarà d’un sistema de captació, emmagatzematge i ús d’energia solar per cobrir la demanda d’aigua calenta sanitària.

L’espai ocupat pel nou pavelló (3.642 m2) i la Masia de Can Serra (510 m2) suposa un 30 % del total del terreny. La resta d’espai serà ocupat per un parc arbrat i una zona d’aparcaments.

El cost final aproximat del projecte, incloent-hi el mobiliari interior i l’adequació i millora de l’espai exterior serà de 9 milions d’euros i es preveu que puguin estar finalitzades a finals de l’any 2010.

Dades
• Superfície total construïda: 4.707 m2
• Superfície que ocupa sobre el terreny: 3.642 m2
• Aforament: 629 espectadors
• Instal•lacions:
o 6 vestidors
o 10 pistes: 1 d’hoquei línia, 4 de bàsquet, 1 d’handbol, 1 de futbol sala, 1 de voleibol i 2 de bàdminton