Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou Mercat de l’Artesania s’estrena al centre de la ciutat a final de mes Coincidint amb el Mercat Ecològic, cada quart de dissabte de mes els artesans rubinencs oferiran els seus productes a la població. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou Mercat de l’Artesania s’estrena al centre de la ciutat a final de mes

Coincidint amb el Mercat Ecològic, cada quart de dissabte de mes els artesans rubinencs oferiran els seus productes a la població.
Tot és a punt per a l’estrena del Mercat de l’Artesania de Rubí, el pròxim dissabte 27 d’octubre. Un total de 21 parades d’artesans s’instal·laran per primer cop aquest dia a l’illa de vianants entre els carrers Montserrat i Sant Joan, a continuació de les parades del Mercat Ecològic. Productes com ara bijuteria, ceràmica, productes tèxtils o parament de la llar realitzats artesanalment per professionals de Rubí ocuparan el centre de la ciutat cada quart dissabte de mes.
Que sigui mensual i que estigui a continuació del Mercat Ecològic són 2 criteris buscats expressament per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Rubí i per l’Associació Sant Galderic, l’entitat que promou i organitza la relació amb els artesans. I així ho destaquen la regidora de Comerç, Arés Tubau, i la presidenta de l’entitat, Magda Batlles.

Per a Tubau, el Mercat de l’Artesania potenciarà el Mercat Ecològic i el centre de Rubí, i l’interès que ha despertat fa que “estiguem contentíssims i esperem que sigui una llavor per tal que la ciutat es conegui més enllà de les nostres fronteres”. Batlles, per la seva banda, reforça la idea de la suma d’activitats perquè “els actes dispersos no tenen massa sentit, així que sumar els dos mercats és la millor manera de dinamitzar la ciutat. Serà bo per als artesans perquè es donaran a conèixer, però també per a tothom”.

Més enllà de l’activitat lúdica, el nou Mercat de l’Artesania té també una clara voluntat de reactivació de l’economia. En aquest sentit, està inclòs en el Pla de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi de l’Ajuntament de Rubí en el capítol de suport al comerç urbà com a element dinamitzador. Així doncs, la suma dels mercats ecològic i artesanal també pretén atraure flux de consumidors per als comerços ja establerts, amb la qual cosa incrementaran l’oportunitat de negoci. Per als artesans, evidentment, el mercat significarà una molt bona oportunitat per donar-se a conèixer i per vendre els seus productes, “molt variats i creatius”, segons avança Sònia Gonzàlez, una paradista que va participar en la presentació del Mercat i que cada mes exposarà els seus productes en aquest nou espai.