Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou hospital Vicente Ferrer de Rubí es podria començar a construir durant el primer trimestre de 2011 S’ha presentat el projecte guanyador que tindrà un cost de 45 milions d’euros i una superfície total de 22.000 metres quadrats. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou hospital Vicente Ferrer de Rubí es podria començar a construir durant el primer trimestre de 2011

S’ha presentat el projecte guanyador que tindrà un cost de 45 milions d’euros i una superfície total de 22.000 metres quadrats.
L’Hospital Vicente Ferrer de Rubí es podria començar a construir durant el primer trimestre de 2011, segons consta en el projecte arquitectònic guanyador que han presentat la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, l’alcalde accidental de Castellbisbal, David Vidal, i el president de Mútua de Terrassa, Faust San José. El projecte arquitectònic guanyador, realitzat per Corea & Moran Arquitectura i Cesc Duran Arquitectes Associats, ha estat escollit entre les 7 propostes finalistes de les 24 que es van presentar al concurs d’idees celebrat l’any passat per Mútua de Terrassa, l’entitat gestora de l’equipament.

L’alcaldessa de Rubí ha mostrar la seva satisfacció en la presentació d’aquest projecte, “un dels més emblemàtics per la nostra ciutat i intensament treballat des del consistori”, des que la Generalitat es va comprometre al 2005 amb la seva creació. Carme García ha assegurat que aquest nou equipament “és una de les principals demandes pel que fa a la percepció de les necessitats sanitàries dels ciutadans i ciutadanes rubinencs”.

Una necessitat amb què s’han mostrat d’acord la resta de representants dels municipis de cobertura d’aquest nou hospital de referència que, segons la consellera de Salut, Marina Geli, presenta com a principal innovació el fet què es tracta d’un “hospital de proximitat, que cobrirà l’assistència especialitzada amb un àrea de diagnòstic i de cirurgia, i amb serveis sociosanitaris”, ja que hi haurà una zona destinada a ingressos de curta i mitjà estada.

El projecte escollit ha estat redactat per uns equips d’arquitectes que han realitzat importants obres en l’àmbit públic, i molt especialment en el sector sanitari, amb projectes com el CAP Sant Genís de Rubí, els CAP’S de Valldoreix i Viladecavalls, els hospitals de Reus i Mollet, la unitat de cremats del Vall d’Hebron, l’ampliació i rehabilitació de l’edifici A i BC de Mútua Terrassa, l’edifici de consultes externes de Mútua Terrassa o el Centre Sociosanitari Nau Guardiola Fundació Vallparadís, entre d’altres.

Un edifici de tres plantes adequat al terreny

Segons el projecte, el nou hospital, que s’ubicarà a uns terreny situats a Can Sant Joan, tindrà una superfície total de 22.471,68 m2, una superfície construïda de 16.371,68 m2, i un cost de uns 45 milions d’euros.

El nou Hospital Vicente Ferrer, plantejat com un nou volum horitzontal adequat a la topografia aprofitant la pendent del solar per reduir l’impacte visual i integrar-lo amb l’entorn des del punt de vista paisatgístic, tindrà tres plantes diferenciades, a més d’una planta soterrada d’aparcament amb capacitat per a 200 vehicles:

  • Una planta semi soterrani amb 33 boxes d’urgències, unitats de diagnòstic per la imatge i cirurgia.
  • Una planta baixa amb un total de 44 consultes externes, hospital de dia, gabinets d’endoscòpia, serveis generals, moll de càrrega i descàrrega i el mòdul d’instal·lacions i logística.
  • Una primera planta amb administració, hemodiàlisis renal, cafeteria i la unitat de sociosanitari.

El nou Hospital Vicente Ferrer atendrà tots els processos programats de poca o mitjana complexitat de la majoria d’especialitats, així com les proves diagnòstiques més freqüents (radiografies, ecografies, mamografies, tomografies, resonancies), i l’atenció urgent lleu i menys greu de medicina, pediatria i traumatologia, amb l’objectiu de reduir els desplaçaments a Terrassa per a aquelles situacions estrictament necessàries que requereixin atenció d’alta complexitat.

A més, l’hospital acollirà la majoria de les consultes de medicina especialitzada (pediatria, cardiologia, ginecologia, cirurgia sense ingrés, pneumologia, oncologia, dermatologia, neurologia, etc.) ubicades ara en els Centres d’Atenció Primària de les diferents poblacions a les quals es dóna servei, així com d’altres que completaran la cartera de serveis, que actualment es troben als Hospitals de Mútua Terrassa i Consorci Sanitari de Terrassa.

Pel que fa a l’atenció d’urgències, l’hospital comptarà amb les especialitats de medicina, traumatologia i pediatria, així com analítica bàsica i exploracions radiològiques bàsiques i disposarà d’una àrea amb llits d’observació per a estades inferiors a les 48 hores.

També hi haurà una unitat d’hospitalització a domicili, una unitat d’hemodiàlisis, una unitat de diagnòstic per la imatge i un laboratori clínic d’urgències, així com una unitat d’hospitalització sociosanitària amb llits de convalescència.