Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou curs escolar s’estrena amb canvis pels més de 9.000 alumnes que comencen les classes el pròxim 12 de setembre L’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Rubí obre les seves portes aquest curs. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El nou curs escolar s’estrena amb canvis pels més de 9.000 alumnes que comencen les classes el pròxim 12 de setembre

L’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Rubí obre les seves portes aquest curs.
Els 6.840 alumnes d’Educació Infantil i Primària que comencen el curs aquest dilluns 12 de setembre estrenen aquest any nou calendari escolar amb el retard d’una setmana en l’inici de les classes respecte a l’any anterior i amb un canvi dels dies de lliure disposició dels centres educatius, que passen a ser cinc en lloc de dos. Un altre dels canvis del nou curs és que en aquesta ocasió no hi haurà “setmana blanca”.

A més d’aquestes novetats, l’alumnat d’Educació Primària de 10 de les 12 escoles públiques de la ciutat ha modificat també el seu horari lectiu com a conseqüència de l’eliminació de la 6a hora per part del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya als centres públics. El Departament va fixar, amb caràcter general, l'horari lectiu dels alumnes de segon cicle d'Educació Infantil i Primària de 9 a 12.30 hores i de 15 a 16.30 hores, establint que el nombre total d'hores lectives de l'alumnat ha de ser de 5 hores (3 o 3,5 al matí i 1,5 o 2 a la tarda), respectant un marge mínim de dues hores de descans al migdia. Les escoles públiques de la ciutat, excepte Joan Maragall i Teresa Altet, que tenen sis hores lectives a proposta del mateix Departament, han triat com a horari de sortida les 16.30 h, excepte el Ramon Llull i Ca n’Alzamora, que ho faran a les 16 h, i horaris d’inici entre les 8.30 i les 9 h.

Una altra de les novetats d’aquest curs és la diferent distribució dels dies de lliure disposició. Aquesta mesura afectarà a la totalitat dels 9.937 alumnes que cursaran algunes de les etapes educatives obligatòries (Infantil, Primària i ESO), així com als de les escoles bressol públiques (370 alumnes per a aquest curs) i als de les escoles municipals de música i d’art. Aquest canvi, que cada escola ha pogut escollir, suposarà a la pràctica dos dies no lectius al primer i tercer trimestre i un al segon per a la majoria dels centres, a excepció de l’Escola Schola i l’IES l’Estatut, que aglutinen la majoria de dies al primer trimestre.

Nova Escola Oficial d’Idiomes (EOI)
Els que també iniciaran un nou curs escolar a la ciutat seran els 240 nous alumnes que s’inscriguin a la nova EOI de Rubí, que començarà a funcionar aquest mateix mes, en horari de tarda, a l’IES Duc de Montblanc. Amb una oferta inicial de dos idiomes, anglès i francès, l’Escola oferirà fins a 3r curs d’anglès, amb un grup de 1r curs i dos grups de 2n i 3r; i fins a 2n de francès, amb dos grups per a 1r curs i un per a 2n.

Pel que fa als horaris de les classes, s’han establert sessions de 2 h de durada que poden ser de 17.30 a 19.30 h o de 19.30 a 21.30 h, amb dues opcions pel que fa als dies a triar: dilluns, dimecres i divendres alterns (només fins a finals de gener) o dimarts, dijous i divendres alterns (fins a finals de gener).