Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou curs escolar 2013-14 comença a Rubí amb prop de 12.000 alumnes Tots els instituts de la ciutat faran aquest any jornada continuada. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou curs escolar 2013-14 comença a Rubí amb prop de 12.000 alumnes

Tots els instituts de la ciutat faran aquest any jornada continuada.
El nou curs 2013 - 2014, que inicien aquesta setmana un total de 11.936 alumnes, començarà aquest dijous pels 7.227 escolars de primària i els 373 de les escoles bressol municipals, i divendres per ala resta d’ensenyaments, tret dels Cicles de Grau Superior que ho faran el 19 de setembre.

Una de les principals novetats d’aquest curs, que a les escoles de la ciutat s’inicia amb un grup menys de P3 a l’Escola Joan Maragall i un més de 1r d’ESO a l’Institut la Serreta, és que tots els alumnes de secundària (2.375 aquest any) faran jornada continuada, ja que l’Institut Duc de Montblanc, l’únic que feia jornada partida, s’ha acollit a l’horari de la resta dels instituts de la ciutat, de 8 a 14.30 h.

De total d’alumnes de primària, 4.910 alumnes estan escolaritzats en escoles públiques i 2.317 en alguna de les escoles concertades; mentre que dels alumnes de secundària els instituts públic acolliran a 1.710 i les escoles concertades a 995.

Pel que fa als alumnes dels ensenyaments postobligatoris que també comencen classes aquest divendres, seran un total de 1.601, dels quals 640 corresponen al Batxillerat i la resta (961) als Cicles de Formació Professional.

Ampliació d’instal·lacions

Tot i l’eliminació del grup de P3, el Departament d’Ensenyament ha hagut d’ampliar algunes instal·lacions escolars de la ciutat que van acollint nous grups cada curs des de la seva recent creació. L’Escola del Bosc, que es va inaugurar ara fa dos anys, ha hagut d’ampliar les seves instal·lacions amb un nou mòdul per acollir als alumnes que pugen de curs, i també han hagut d’ampliar el pati en els terrenys on estan ubicats de forma provisional. A més, s’han instal·lat nous mòduls en l’Institut Torrent dels Alous per ubicar els nous alumnes que s’incorporen a primer d’ESO amb el començament de curs.
També l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) ha ampliat fins a cinquè els cursos d’anglès, de manera que ara ja es pot cursar tot el cicle d’aquesta llengua estrangera a la ciutat.

A més, segons va informar el darrer Consell Escolar Municipal, les escoles públiques de la ciutat han consensuat com a dies de lliure elecció pel nou curs els dies 4 de novembre de 2013, i el 3 de març i 2 de maig de 2014.