Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal inicia un cicle de conferències sobre les peces més importants del patrimoni rubinenc Les conferències es faran els dijous a les 19 hores a l’auditori del Castell. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Museu Municipal inicia un cicle de conferències sobre les peces més importants del patrimoni rubinenc

Les conferències es faran els dijous a les 19 hores a l’auditori del Castell.
El pròxim dijous 24 de març, el Museu Municipal El Castell Ecomuseu Urbà inicia un nou cicle de conferències sobre les peces més representatives del patrimoni arqueològic de Rubí. Després del primer cicle sobre la història de la nostra ciutat, en el qual van participar al voltant d’unes 115 persones, centrat en el poblament de la vila al llarg de cada període històric, el Museu organitza aquest nou programa de conferències dirigides a tot tipus de públic per donar a conèixer a la població la importància històrica d’algunes de les peces arqueològiques recuperades al municipi que, per la seva significació, valor estètic o singularitat, destaquen amb força sobre la resta de l’exposició permanent del Museu Municipal.

El programa està articulat en quatre ponències en les que s’explicaran les peces més rellevants a nivell arqueològic i una conferència a càrrec de Luís Manuel Gonzálvez, conservador del Museu Egipci de Barcelona, que parlarà sobre la descoberta de la tomba de Tutankamon: Aquesta activitat es farà en el context de la inauguració de l’exposició temporal “Tutankamon. Imatges d’un tresor sota el desert egipci”, que es farà el pròxim 15 d’abril.

La primera de les conferències serà, el dijous 24 de març, sobre l’estela Ibèrica de Can Fatjó, a càrrec del Doctorant en historia antiga de la Universitat Autònoma de Barcelona, Roger Riera.

La resta es faran el 15 de juny (Forn iberoromà de Can Fatjó, a càrrec del Doctorant en historia antiga de la Universitat Autònoma de Barcelona, Roger Riera), el 21 de setembre (Segell de La Bastida a càrrec del professor d’història antiga de la Universitat Autònoma de Barcelona, Oriol Olesti), i el 18 de novembre (Grafit medieval del Castell a càrrec del professor d’història medieval de la Universitat Autònoma de Barcelona, Alberto Reche).

El cicle de conferències sobre història local és una iniciativa promoguda des del Museu Municipal de Rubí per incentivar la recerca en història local per a joves investigadors i llicenciats en història, història de l’art i ciències afins i compta amb la coordinació científica de Roger Riera, investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona i la coordinació acadèmica de Joan Gallisà, director del Museu Municipal de Rubí.

Les conferències tenen una durada aproximada d’una hora a hora i mitja i tindran lloc a l’auditori del Museu Municipal a les 19 hores.