Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal Castell organitza una jornada de portes obertes amb motiu del Dia Internacional dels Museus L’equipament donarà a conèixer aquest diumenge la bandera de Sant Roc, donada per l’últim president de la Germandat de Sant Roc https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Museu Municipal Castell organitza una jornada de portes obertes amb motiu del Dia Internacional dels Museus

L’equipament donarà a conèixer aquest diumenge la bandera de Sant Roc, donada per l’últim president de la Germandat de Sant Roc
El Museu Municipal Castell (MMUC) organitza el proper diumenge una jornada de portes obertes per commemorar el Dia Internacional dels Museus 2014, que enguany se celebra sota el lema Museus: Les col·leccions creen connexions. En aquesta 36a edició, es vol recordar que els museus són institucions vives que permeten crear enllaços entre els seus visitants, les diferents generacions i les cultures del món. La commemoració busca sensibilitzar el públic sobre el rol important que acompleixen els museus en el desenvolupament de la societat, no només perquè ajuden a explicar la seva història a través dels objectes que alberguen, sinó també perquè creen un nexe amb la comunitat gràcies a la preservació de la memòria col·lectiva.

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, del 16 al 25 de maig es podrà veure la bandera de Sant Roc, donada al museu municipal per l’últim president de la Germandat de Sant Roc, Pere Padrós. Aquest objecte data de 1955 i es va confeccionar per commemorar el centenari de l’entitat.

Durant aquests mateixos dies, també es podrà veure exposada a l’equipament cultural una antiga sulfatadora del segle XIX, cedida pel Museu Etnogràfic Vallhonrat, col·laborador habitual del museu municipal en la celebració internacional.

L’horari del MMUC és dijous i divendres d’11 h a 14 h; de dimarts a divendres de 16 h a 20 h; dissabtes d’11 h a 14 h i de 16 h a 20 h; i diumenges i festius d’11 h a 14 h. Els dilluns roman tancat.

Membre de l’ICOM
Des del 2013, el Museu Municipal Castell forma part de l’International Council of Museums (ICOM), una organització de museus i professionals ubicada a París que vetlla per la conservació, manteniment i comunicació del patrimoni natural i cultural del món. L’ICOM està integrat per representants de 137 països i és un òrgan consultiu del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides.