Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà organitza una jornada de portes obertes Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus 2010, el pròxim dimarts 18 de maig el museu obrirà al matí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà organitza una jornada de portes obertes

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus 2010, el pròxim dimarts 18 de maig el museu obrirà al matí.
El pròxim dimarts 18 de maig, en el marc de la commemoració del Dia Internacional dels Museus, el Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà organitza una jornada de portes ofertes durant la qual es podrà conèixer aquest espai cultural de la ciutat.

A més de la nova exposició permanent 'Rubí, l’evolució d’un poble', un recorregut de la història del poblament fins a l’àrea que ocupa actualment la ciutat de Rubí, aquest any la joia del museu que estarà exposada al vestíbul fins al 30 de maig és una bicicleta alemanya del període 1939-1945, que va portar a la nostra ciutat Miquel Segura i Illa, qui l’any 1931 va ser regidor de Cultura del nou consistori rubinenc elegit democràticament, després de bescanviar-la a la frontera francesa amb un soldat alemany que fugia de la zona del conflicte bèl·lic.

El Dia Internacional dels Museus, que pretén acostar els museus i altres espais museístics a la ciutadania i està promogut pel Consell Internacional dels Museus (ICOM), es commemora des de l’any 1977. El lema d’aquest any és Museus i harmonia social, motiu pel qual s’ha escollit com a peça la bicicleta alemanya esmentada. La jornada de portes obertes del Museu Municipal serà d’11 a 14 h.

Altres propostes culturals al Castell al maig

A més d’aquesta jornada, per aquest mes hi ha altres propostes culturals al Castell com l’activitat “Detotskolors” que vol apropar l’art i la música clàssica a petits i grans i durant la qual els participants, que han de ser majors de 2 anys, podran crear les seves obres d’art a partir de materials de reciclatge. L’activitat es farà aquest diumenge 16 de maig a les 12 hores.

El cicle de conferències sobre la història de la nostra ciutat, que també es fa al Castell durant tot aquest any, oferirà la xerrada “Imaginar l’Edat Mitjana: Història i invenció al voltant del Rubí medieval” a càrrec del llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Alberto Reche, el dijous 20 maig a les 19 h a l’auditori.

Per acabar, el dijous 27 de maig a les 19 h s’inaugurarà la mostra “Bolets de Rubí”, una exposició fotogràfica de 95 bolets de Rubí, amb un audiovisual d’una hora de durada i 95 figures realitzades amb resina transparent, realitzada pel rubinenc Sergi Capmany amb la col·laboració de la Societat Catalana de Micologia. Aquesta exposició vol transmetre a tots els ciutadans la gran riquesa del patrimoni natural de Rubí i la necessitat de protegir-lo. Compta amb la participació de Joaquim Conca en les il·lustracions i d'Antonio Guil en l’audiovisual. La mostra es podrà visitar fins al 25 de juliol.