Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal Castell de Rubí s’integra al Consell Internacional de Museus (ICOM) Museus i professionals de 137 països formen part d’aquesta organització amb seu a París. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Museu Municipal Castell de Rubí s’integra al Consell Internacional de Museus (ICOM)

Museus i professionals de 137 països formen part d’aquesta organització amb seu a París.
El Museu Municipal Castell (MMUC) de Rubí ha estat acceptat com a membre institucional del Consell Internacional de Museus (ICOM), una organització de museus i professionals, ubicada a París des de la seva creació al 1946, que vetlla per la conservació, manteniment i comunicació del patrimoni natural i cultural del món. El Museu de Rubí va sol·licitar formar-ne part pel prestigi de d’aquesta xarxa internacional de treball, a la qual es pot pertànyer en base a la qualitat de l’equipament i del contingut exposat, així com per seguir el codi deontològic professional vinculat als museus. El Museu va rebre l’any passat més de 20.000 visitants, entre les diverses exposicions que organitzen anualment, a més de l’exposició permanent, i les diferents activitats (xerrades, espectacles infantils, etc), que organitzen també de forma periòdica.

L’ICOM, integrat per representants de 137 països, és un òrgan consultiu del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides, i els seus membres participen en activitats nacionals i internacionals de l’organització: congressos, jornades, publicacions, formació, programes conjunts i en la promoció dels museus arreu del món a través de diverses accions.

Les activitats de l’organització responen a les necessitats dels professionals dels museus i es centren en aspectes de cooperació i intercanvi professional, divulgació dels conceptes bàsics sobre el món museístic, major atenció al públic, defensa de l’ètica professional, preservació del patrimoni i lluita contra el tràfic il·lícit dels béns culturals.

L’horari del Museu és de dimarts a divendres de 16 a 20 h, dijous i divendres d’11 a 14 h, dissabtes d’11 a 14 h i de 16 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h (dilluns tancat).