Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mercat serà el punt de sortida i arribada de la 15ª edició de la Bicicletada Popular Les inscripcions per a participar en aquesta iniciativa es poden fer de manera anticipada a la drogueria del Mercat o bé el mateix dia de la cursa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Mercat serà el punt de sortida i arribada de la 15ª edició de la Bicicletada Popular

Les inscripcions per a participar en aquesta iniciativa es poden fer de manera anticipada a la drogueria del Mercat o bé el mateix dia de la cursa.
El diumenge, 16 d’octubre, el Mercat Municipal i l’Ajuntament de Rubí organitzen la 15ª edició de la Bicicletada Popular en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou la Generalitat de Catalunya. L’activitat consisteix en un recorregut urbà en bicicleta per a grans i petits, amb l’objectiu de fomentar una mobilitat sostenible i, alhora, saludable.

La sortida tindrà lloc a les 11 del matí des del carrer de Cal Gerrer. Els participants recorreran els carrers de Magí Ramentol, Magallanes, Lluís Ribas, Cervantes, l’avinguda de Barcelona, el passeig de Francesc Macià, els carrers de Rafael Casanova i Cadmo, l’avinguda de La Llana, el carrer del Pont de Can Claverí, el passeig de la Riera, els carrers de Cadmo, Doctor Robert, Maximí Fornés, Sant Joan, Espoz i Mina, Historiador Josep Serra, novament l’avinguda de Barcelona, els carrers de Prim, Monturiol i de Cal Gerrer fins a la plaça nova del Mercat.

Un cop a la meta s’organitzarà una botifarrada popular i se sortejaran regals, coincidint amb el número de dorsal de cada participant. A més, el Mercat també lliurarà premis a la millor disfressa, a la bicicleta més original i al grup més participatiu.

Les inscripcions per a participar a la Bicicletada Popular es poden fer de manera gratuïta a la drogueria del Mercat i, el mateix dia de la cursa, si encara queden places, abans de la sortida. L’activitat està limitada a 1.000 persones i des de l’organització es recomana la utilització del casc.

Aquesta activitat s’inclou dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya, que compta amb l’adhesió de prop de 170 municipis catalans, les 4 diputacions, diversos consells comarcals, operadors de transport públic, entitats i empreses.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar la ciutadania de la importància d’utilitzar models de transport sostenible, com ara el transport públic, en detriment del vehicle privat. Sota el lema “Estalvia combustible, regala aire net”, es proposa un canvi d’hàbits de mobilitat per millorar la nostra salut. Utilitzar el transport públic i participar en pedalades, caminades o curses per la mobilitat que organitzen els diferents municipis és un primer pas per a fer aquest canvi.

Millorar la mobilitat a la ciutat
Cada any, Rubí s’adhereix a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb l’adopció de tot un seguit de mesures permanents que contribueixen al canvi del vehicle motoritzat privat per altres mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient.

Així, entre d’altres, s’han ampliat les zones per a vianants, incorporant els carrers de la Riera, de Montserrat i de Sant Sebastià a la zona 3; s’han incorporat 3 nous vehicles ecològicament millorats a la xarxa del transport públic urbà; i s’ha dut a terme el Pla de Voreres, que ha suposat la millora de 18 carrers i avingudes de la ciutat, entre ells els carrers Cervantes, Cadmo, Sant Gaietà, General Prim i les avingudes de Barcelona i Castellbisbal. En total s’han arranjat uns 5.000 m2 de voreres en el marc d’aquest pla.