Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El mal temps i la baixa participació marquen la IV Setmana del Medi Ambient L’exposició “Quants residus generem?” ha estat present a totes les escoles de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El mal temps i la baixa participació marquen la IV Setmana del Medi Ambient

L’exposició “Quants residus generem?” ha estat present a totes les escoles de Rubí.
El mal temps i la baixa participació ciutadana en les activitats organitzades han estat dos factors que han marcat la IV Setmana del Medi Ambient celebrada del 2 al 7 de juny passat. El regidor de Medi Ambient, Manel Velasco, ha assenyalat que aquest fet “farà replantejar-nos possiblement alguns canvis en les activitats de futures edicions per tal de fomentar la participació de tothom i conscienciar a la població sobre la importància del Dia Mundial del Medi Ambient”.

Velasco ha destacat per una banda la participació a l’exposició “Dóna la volta als residus” de l’Agència Catalana de Residus que ja s’ha pogut veure del 27 de maig al 3 de juny a l’Ateneu. Per l’altra, també ha destacat l’èxit de l’exposició “Quants residus generem?” a la que s’hi ha adherit tots els centres educatius públics i privats de Rubí. “Ha estat una bona activitat perquè hem pogut conscienciar a tots els alumnes sobre quin volum de residus es genera a Rubí diàriament i quins subproductes se’n poden fer de cada fracció”.

Una dotzena de nens i nenes han participat en els tallers de compostatge i hort urbà que finalment es van haver de fer a l’Ateneu el divendres, 6 de juny, davant la previsió meteorològica que anunciava pluges.

Tot i que el dissabte, 7 de juny, finalment no va ploure, amb motiu de les previsions meteorològiques que dies abans anunciaven mal temps per aquest dia, es va decidir posposar les activitats previstes de cloenda, és a dir, el taller de titelles amb residus, la xocolatada i l’espectacle “Somriures”. “Encara no tenim una nova data per recuperar aquestes activitats, però la nostra voluntat és poder celebrar-les l’abans possible”, ha dit Velasco.

Fins a data d’avui, una desena de persones ja s’han inscrit per participar a la visita guiada a l’ecoparc de Montcada, una activitat gratuïta que es farà els dissabtes 21 i 28 de juny. Els interessats encara s’hi poden inscriure fins el pròxim dijous, 26 de juny, a l’adreça electrònica mamm@ajrubi.es.

Pel que fa al IV concurs fotogràfic “El medi ambient a Rubí”, els interessats en participar-hi tenen fins el pròxim 30 de novembre per presentar les seves fotografies.