Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El llibre 'El bestiar, de la quadra al taulell', a la venda al Punt d’Informació de la ciutat L’exemplar, editat pel servei d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de l’Associació Sant Galderic, mostra el passat ramader del municipi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El llibre 'El bestiar, de la quadra al taulell', a la venda al Punt d’Informació de la ciutat

L’exemplar, editat pel servei d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de l’Associació Sant Galderic, mostra el passat ramader del municipi.
L’Ajuntament de Rubí anima els rubinencs que aquests dies s’acostin al Punt d’Informació per comprar entrades per les actuacions de la Festa Major que aprofitin l’avinentesa per adquirir un exemplar del llibre “El bestiar, de la quadra al taulell”. Es tracta d’un llibre editat pel servei d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Rubí, que es va publicar per la diada de Sant Jordi.

“El bestiar, de la quadra al taulell” és el resultat del fèrtil treball de recerca i recuperació dut a terme per l’Associació Sant Galderic. L’exemplar, el segon volum de la col·lecció “El Rubí d’abans”, mostra el passat ramader de Rubí a través del bestiar que s’hi criava i la seva importància social i econòmica.

Segons el regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Martí Pujol, “per conèixer i comprendre la història de la nostra ciutat ens cal conèixer el seu patrimoni històric, però també les seves manifestacions culturals populars i els seus costums quotidians al llarg dels anys”. Així, després de la col·lecció “Rubí, camins d’identitat”, que acosta els lectors al patrimoni històric de la ciutat, i “Rubí, festes i tradicions”, a les seves manifestacions populars, ara toca el passat ramader de Rubí. “Des de fa mil·lennis, la criança de bestiar per al consum humà ha estat una de les bases de la nostra alimentació i forma part essencial de les nostres tradicions i la nostra gastronomia”, ha assegurat Pujol, que ha recordat que a l’abril de l’any passat es va publicar el primer volum de la col·lecció “El Rubí d’abans”, titulat “El pa, de l’era a la pastera”.

Amb “El bestiar, de la quadra al taulell”, l’Associació Sant Galderic segueix divulgant la simbiosi entre el món rural i l’urbà, honorant la memòria d’aquest passat i donant suport a l’actual activitat ramadera local.

El llibre, que té un preu de 10 euros, es pot adquirir al Punt d’Informació de Rubí i a la llibreria El racó del llibre.