Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern local proposarà al ple la congelació de totes les taxes i impostos L’Ajuntament ha atorgat bonificacions per un valor de 314.000 € en els impostos de l’IBI, Plusvàlua i Vehicles. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El govern local proposarà al ple la congelació de totes les taxes i impostos

L’Ajuntament ha atorgat bonificacions per un valor de 314.000 € en els impostos de l’IBI, Plusvàlua i Vehicles.
El regidor d’Hisenda, Josep Castro, ha avançat la proposta d’ordenances fiscals que l’equip de govern presentarà en una sessió extraordinària del Ple que se celebrarà dimecres vinent.

El regidor ha apuntat que la proposta del govern local “és d’augment 0, no incrementar cap impost ni taxa vinculat a les famílies i a les activitats econòmiques per tal de mantenir la capacitat econòmica dels ciutadans i empreses de Rubí”.

Castro ha informat que es mantenen totes les bonificacions i subvencions fiscals previstes durant els anys anteriors i incrementades aquest any com a mesures per pal•liar la crisi (consultar pàg. 6 revista La Ciutat Novembre 2008).

Aquestes bonificacions, pel que fa els impostos de l’IBI, Plusvàliua i vehicles, han estat al 2009, de 314.176 € per a 1.608 sol•licituds que complien els requisits: 559 particulars i empreses s’han beneficiats dels ajuts de l’Impost de Bens Immobles, 116 han obtingut reduccions en la quota a pagar de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) i 933 s’han beneficiats dels beneficis fiscals relacionats amb l’impost sobre vehicles de tracció mecànica.

El regidor ha destacat que, “el manteniment del tipus impositiu de l’IBI (que aquest any ja s’ha aplicat rebaixat) i de les tarifes en les ordenances fiscals per al 2010, així com la continuació amb la política de beneficis fiscals iniciada durant l’any 2006, implica una disminució de la pressió fiscal per a les famílies”.

Les novetats en la proposta d’ordenances que es presentaran dimecres en Ple passen, segons ha explicat Castro, per la possibilitat de fraccionar impostos com, per exemple, la plusvàlua, la llicència d’activitats o la llicència d’obres. Una altra novetat és la creació d’una bonificació del 20 % en la taxa d’escombraries per aquelles persones adherides a la campanya municipal d’autocompostatge.