Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern local proposa un pressupost de 71,3 milions d’euros per a l’any 2011 Les inversions del 2011 no s’inclouen a la proposta perquè es van aprovar a l’octubre d’aquest any per un valor de 4,7 milions d'euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El govern local proposa un pressupost de 71,3 milions d’euros per a l’any 2011

Les inversions del 2011 no s’inclouen a la proposta perquè es van aprovar a l’octubre d’aquest any per un valor de 4,7 milions d'euros.
El regidor d’Hisenda, Josep Castro, ha presentat la proposta de pressupost que passarà a aprovació pel Ple del dia 23 de desembre. Un pressupost sensiblement inferior a l’actual “auster i responsable atenent la situació econòmica tan complicada en què s’emmarca”, ha apuntat Castro.
En xifres totals, l’equip de govern gestionarà 7,5 milions d’euros menys que aquest any, passant dels 78,82 milions actuals als 71,3 milions de l’any vinent, el que representa una reducció del 9,46 %.
“No és una reducció real si analitzem les xifres en detall”, ha explicat Castro, “perquè només aprovem prop de 25.000 euros d’inversió quan realment farem inversions per gairebé 5 milions d’euros”. (veure quadre adjunt)

La raó per la qual les inversions que es faran l’any vinent no queden reflectides en el capítol corresponent del pressupost (el capítol VI) de la proposta que es presenta a aprovació el 23 de desembre és que aquestes es finançaran mitjançant 4,3 milions de crèdit aprovat el passat Ple d’octubre i 400.000 € sobrants de les inversions de l’actual pressupost.

Aquesta darrera injecció econòmica permet al govern complir el Pla d’Inversions del Mandat compromès. “En aquests 4 darrers anys, l’Ajuntament ha assolit una inversió històrica que s’aproxima als 63 milions d’euros”, ha destacat Castro.


Per al regidor d’Hisenda, les claus del nou pressupost són “mantenir la capacitat d’ingressos propis sense incrementar la pressió fiscal, reduir les despeses no prioritàries i reforçar aquelles que són prioritàries que són l’atenció a les persones, la promoció econòmica i l’ocupació; i l’espai públic i la seguretat ciutadana”.

Castro ha explicat que, per poder confeccionar aquests pressupostos “totes les àrees municipals, a excepció de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica i Ocupació, s’han hagut d’estrènyer el cinturó”. La mitjana de reducció a de la despesa a les àrees municipals ha estat, segons ha informat, del 9.8 %, mentre que a aquestes dues àrees “pal de paller dels darrers anys per aquest equip de govern”, han vist incrementats els seus ingressos en un 4,5 %.
El regidor d’Hisenda ha destacat “la bona gestió dels recursos municipals” que ha fet l’equip de govern “que permetrà poder fer més amb menys perquè amb menys recursos haurem d’afrontar un increment de les despeses amb la posada en marxa de nous equipaments com el poliesportiu de la Llana, el nou equipament del Pinar o el centre Nacional de Dansa l’Espona, entre altres”.

Si al pressupost de l’Ajuntament se li sumen els pressupostos de tots els organismes i empreses municipals (IMPES, IMCO, PROURSA i Finca Font del Ferro), el total de diners públics que s’aprovaran en el Ple del dia 23 serà de 74 milions d’euros. L’actual pressupost consolidat és de 84,77 milions d’euros