Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern local congela tots els impostos per al 2007. El ple ha aprovat la proposta provisionalment El darrer Ple municipal ha aprovat de forma inicial les ordenances fiscals per a l’any 2007, amb el vot favorable de les formacions del govern local (PSC, CiU i ERC), l’abstenció d’ACR i UPR i els vots contraris d’ICV i PP. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El govern local congela tots els impostos per al 2007. El ple ha aprovat la proposta provisionalment

El darrer Ple municipal ha aprovat de forma inicial les ordenances fiscals per a l’any 2007, amb el vot favorable de les formacions del govern local (PSC, CiU i ERC), l’abstenció d’ACR i UPR i els vots contraris d’ICV i PP.
El darrer Ple municipal ha aprovat de forma inicial les ordenances fiscals per a l’any 2007, amb el vot favorable de les formacions del govern local (PSC, CiU i ERC), l’abstenció d’ACR i UPR i els vots contraris d’ICV i PP.
La regidora d’hisenda i alhora alcaldessa de la ciutat, Carme García, ha explicat que les ordenances aprovades es caracteritzen “per no incrementar la pressió fiscal sobre els ciutadans i per ser capaces de mantenir i augmentar els serveis que actualment presta l’Ajuntament”.

Així, l’IBI es congela un any més i només s’aplicarà l’increment conseqüència de la revisió cadastral que es va fer l’any 2001, i que consisteix en el pagament del 10 % de l’increment cadastral que ha experimentat l’habitatge amb la revisió, a pagar en 10 anys (fins el 2011). Al 2007, aquest increment suposarà un 8 % respecte l’import pagat aquest any. Les famílies nombroses amb un immoble que tingui un valor cadastral inferior al 90.000 € només pagaran el 50 per cent de l’IBI.
També es congela l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, l’impost de l’increment del valor dels terrenys de naturales urbana (plusvàlues), l’impost sobre construccions, instalacions i obres (l’CO) i l’IAE.

La resta d’impostos i taxes s’incrementa en una mitjana d’un 3,2 % per sota de l’IIPC de Catalunya del mes de juliol (4,1 %)
Pel que fa la taxa per recollida, tractament i eliminació d’escombraries, una família formada per 4 membres empadronats en un mateix habitatge pagarà 91,52 € (3, 52 € més que aquest any). Les famílies nombroses fins a 4 membres es podran beneficiar d’una bonificació del 10 %. Si la família supera els 5 membres, la bonificació serà del 15 %.
Es mantenen les bonificacions per aportacions a la deixalleria municipal, entre un 10 i un 15 % i queden exemptes del pagament d’aquest impost els pensionistes i les persones amb un salari inferior al mínim interprofessional.

Es mantenen les subvencions per a les persones grans amb pocs recursos

Es manté la subvenció fins el 25 % del valor de l’IBI aplicada per primera vegada aquest any a aquelles persones amb ingressos baixos i habitatges amb un valor cadastral inferior als 60 mil euros. L’IBI no permet, per llei, bonificacions. Per això, ha explicat l’alcaldessa, “aquest any hem rebut unes 200 famílies s’han pogut acollir a aquests ajuts. Creiem que la subvenció és l’única fórmula d’afavorir un nombre important de ciutadans d’edat avançada i amb renda mínima en un dels impostos que més grava i que amb més dificultat paga aquest col•lectiu“.