Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern aposta 'per mantenir viva la ciutat' amb un pressupost que prioritza els serveis a les persones i una inversió de prop de 15 milions d’euros La proposta de pressupost és de 78,82 milions d’euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El govern aposta 'per mantenir viva la ciutat' amb un pressupost que prioritza els serveis a les persones i una inversió de prop de 15 milions d’euros

La proposta de pressupost és de 78,82 milions d’euros.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, acompanyada pel regidor d’hisenda, Josep Castro, i la 3ª tinent d’alcaldia, Arés Tubau, ha presentat la proposta de pressupost que passarà a aprovació pel Ple del dia 23 de desembre.

Un pressupost amb una ràtio del 84 % d’endeutament, molt per sota dels límits legals que marca la Generalitat, i una capacitat d’inversió de 15 milions d’euros, que aposta pels serveis destinats a les persones, el manteniment a la ciutat, la seguretat i el transport públic, al qual destina el 60 % de la despesa corrent.

Segons ha explicat García, el pressupost de l’any vinent, com ja ha succeït aquest any, ve marcat per un important descens (900.000 euros) dels ingressos municipals per la davallada de l’activitat constructora, la rebaixa de 3 milions d’euros dels ingressos que arriben de l’Estat (PIE) i per un increment de la demanda de majors recursos per a les persones per cobrir necessitats assistencials, de formació ocupacional, per donar compliment de les lleis de Serveis Socials i de la Dependència, o per cobrir els nous serveis (la nova biblioteca, dues escoles bressol, el centre de dansa i el nou edifici de l’OAC) que es posen en marxa durant l’any 2010.

Per garantir aquestes demandes, i salvar el descens dels ingressos, la proposta del govern rebaixa en un 10% el pressupost de l’any passat (passant dels 87,6 de 2009 als 78,8 del pròxim any), no incrementa els sous ni el nombre de treballadors de l’Ajuntament, reforça la despesa en serveis a les persones (amb un increment del 16%, el mateix percentatge que baixa de mitjana la resta de serveis no prioritaris) i redueix els préstecs del consistori amb entitats bancàries per fer inversió. Amb aquesta darrera mesura, l’alcaldessa ha manifestat que “complim els criteris de la llei d’estabilitat pressupostària i només fem les inversions necessàries per acabar les obres que en aquests moments tenim en marxa, una trentena, i les que ens falten per complir el Pla de Mandat”.

Per la seva banda, Arés Tubau, ha fet referència a la necessitat de mantenir el nivell d’inversions, com a un dels objectius del pressupost que presentarà el govern el 23 de desembre. “D’aquesta forma mantenim viva la ciutat”, ha dit. En total, l’Ajuntament preveu fer inversions per un volum de 14,6 milions d’euros, on s’inclouen 13 actuacions incloses al pressupost amb fons municipals, la construcció de pisos públics al sector A4 a càrrec de PROURSA i 18 actuacions més amb diners dels Fons Estatals.